فردوسی شاعر بزرگ حماسه سرای ایران زمین است. شاهنامه فردوسی بخشی از هویت فرهنگی ادبیات ایران را تشكیل میدهد و سند افتخار ایران باستان است.
فرهنگ و ادبیات ایران دارای پیشینهای قوی و با افتخار است. در طول قرنهای گذشته شاعران و سخن سرایان نامی در كشور ایران زندگی كردهاند و آثار ارزشمند از ادبیات كهن ایران زمین، از خود به یادگار باقی گذاشتهاند. هركدام از آثار شاعران و نویسندگان ایرانی، برگی از سند افتخار ایران در جهان به حساب میآیند.
فردوسی از قدیمیترین شاعران ایران است. این شاعر بزرگ با به نظم در آوردن حماسههای پهلوانان ایرانی، از میان داستانهای اصیل و كهن ایران زمین، اثری جاودانه در ادبیات ما خلق كرده است. اگر در جهان سخنی از ادبیات و فرهنگ ایران شنیده میشود، بیشك فردوسی یكی از دلایل آن به شمار میرود. شاهنامه فردوسی برگ زرینی از ادبیات ایران زمین در طول اعصار و قرون گذشته بوده است و همچنین در آینده خواهد بود.
فردوسی در سخن لطیف و پر شور است. در اثر منظوم شاهنامه طبع لطیف و روحیه وطن دوستی فردوسی دیده میشود. حكیم توس به ایران زمین و افسانه قهرمانان آن عشق میورزید. در شعرهای او از هجو، دروغ و تملق خبری نیست. ابوالقاسم فردوسی شاعر اخلاق گرا و فضیلت دوست در ادبیات حماسی ایران است. شاهنامه را نیز میتوان اثر حماسی منحصربهفرد در ابیات ایران نامید.
در واقع آثار تاثیرگذار نظامی با الگوبرداری از شاهنامه فردوسی سروده و نگاشته شدهاند؛ به همین دلیل منبعی مناسب برای شناخت هرچه بیشتر فردوسی هستند. آنچه كه در مورد فردوسی برای همه مردم ایران و جهان آشكار است، جایگاه والا و تاثیرگذار این شاعر گرانقدر، در فرهنگ و ادب پارسی است. در تقویم ملی ایران روز 25 اردیبهشت ماه (14 می) را به نام این شاعر نامگذاری كردهاند و مصادف با این روز، جشنهای متفاوتی درمجموعههای فرهنگی در سراسر ایران برگزار میشود. این روز، روز جهانی فردوسی نیز هست.
تاریخ به روایت ناصر در بخش های مختلف به با نگاهی طنز به زندگی شعرا و بیان ضرب المثل ها و مسائل اجتماعی و فرهنگی روز جامعه می پردازند.
این برنامه هر روز از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8:30 به تهیه كنندگی محمد حسین خسروجردی، اجرای ناصر محبی و نویسندگی معصومه پاكروان تقدیم مخاطبان رادیو صبا می شود .
در این قسمت از برنامه تاریخ به روایت ناصر به شرح زندگی " حكیم ابوالقاسم فردوسی "می پردازیم.