زندگینامه "شیخ بهایی" به روایت ناصر

بهاالدین محمد فرزند شیخ حسین بن عبدالصمد ملقب به شیخ بهایی از مشاهیر مدفون در حرم مطهر امام رضا(ع) در مشهد است

1400/06/28
|
11:49
|


شیخ بهایی همه چیزدان، حكیم، علامه فقیه، عارف، منجم/ستاره‌شناس، ریاضیدان، شاعر، ادیب، مورخ و دانشمند نامدار سده 10 و 11 هجری است كه، در حدود 90 كتاب و رساله از او در سیاست، حدیث، ریاضی، اخلاق، نجوم، عرفان، فقه، مهندسی، هنر و فیزیك بر جای مانده‌است.


بهاء الدین محمد بن عزالدین حسین بن عبدالصمد بن شمس الدین محمد بن حسن بن محمد بن صالح حارثی همدانی عاملی جبعی (جباعی) معروف به شیخ بهائی در سال 953 ه.ق 1546 میلادی در بعلبك متولد شد. او در جبل عامل در ناحیه شام و سوریه در روستایی به نام "جبع" یا "جباع" می زیسته و از نژاد "حارث بن عبدالله اعور همدانی" متوفی به سال 65 هجری از معاریف اسلام بوده است.

شخصیت علمی و ادبی و اخلاق و پارسای بهایی باعث شد تا از 43 سالگی شیخ‌الاسلام اصفهان شود و در پی انتقال پایتخت از قزوین به اصفهان (در 1006 قمری)، از 53 سالگی تا آخر عمر منصب شیخ‌الاسلامی پایتخت صفوی را در دربار مقتدرترین شاه صفوی، شاه عباس بزرگ بر عهده داشته باشد، چون در سال 991 هجری قمری به قصد حج راه افتاد، به بسیاری از سرزمینهای اسلامی از جمله عراق، شام و مصر رفت و پس از 4 سال در حالی كه حالت درویشی یافته بود، به ایران بازگشت. وی در علوم فلسفه، منطق، هیئت و ریاضیات تبحر داشت.


تاریخ به روایت ناصر در بخش های مختلف به با نگاهی طنز به زندگی شعرا و بیان ضرب المثل ها و مسائل اجتماعی و فرهنگی روز جامعه می پردازند.

این برنامه هر روز از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8:30 به تهیه كنندگی محمد حسین خسروجردی، اجرای ناصر محبی و نویسندگی معصومه پاكروان تقدیم مخطبان رادیو صبا می شود .

دسترسی سریع