فرخی سیستانی یكی از نخستین شاعران زبان فارسی به شمار میرفت كه تغزلهای او بهطور گسترده سرشار از كلام عاطفی است. هماهنگی زبانی و محتوایی این شعرها نشان میدهد كه شاعر در ابراز احساسات خود بسیار صمیمی به نظر میرسد.
فرخی سیستانی یكی از مشهورترین قـصیدهسرایان دوران غزنوی است كه دیوان او سرشار از مـضامین تـغزلی اسـت. تغزلات فرخی سرشار از مضامین عاشقانه و غنایی است و شاعر در سرودن این اشعار هنرمندی و مهارت به خرج داده است. اشعار او نظر و ذوق خوانندگان، حتی خواص اهل ادب را جلب و سیراب میكند و خواستاران این گونه اشعار بیشتر از مدایح او هستند.
تغزل فرخی از نـظر گـونهشناسی ارسطویی، ذیل نوع ادبی غنایی قرار میگیرد. شعر غنایی سـخنگفتن از احساس شخصی است به شرط اینكه از 2 كلمه احساس و شخصی وسیعترین مفاهیم آنها را در نظر بگیریم. این نوع شعر حوزه وسیعی از شـعر فـارسی را در بر میگیرد. هنر فرخی در تغزلهای خود این است كه او احساسات شخصی خود را در این اشعار بهطور آشـكار و صـمیمی بـه زبان آورده است.
فرخی در تغزلات خود مردی عاشق، شیفته، بیدل، بـیقرار، شادكام، پایكوب، زودرنج، نازكدل، زودخشم، خوشگذران، نالان، آسیمهسر، عاشقدل، بیتاب و ناشكیبا است. این ویژگیهای مـعنایی باعث می شود كه شاعر در توصیف این حالات شیوههای متعدد زبان غنایی را در مـتن بـه كـار گیرد.
تاریخ به روایت ناصر در بخش های مختلف به با نگاهی طنز به زندگی شعرا و بیان ضرب المثل ها و مسائل اجتماعی و فرهنگی روز جامعه می پردازند.
این برنامه هر روز از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8:30 به تهیه كنندگی محمد حسین خسروجردی، اجرای ناصر محبی و نویسندگی معصومه پاكروان تقدیم مخاطبان رادیو صبا می شود .
در این قسمت از برنامه تاریخ به روایت ناصر به شرح زندگی "فرخی سیستانی "می پردازیم.