نمایشنامه «مونودرامهای زنانه» و كتاب طنز «زرافهبودن یا زرافهنبودن؟» توسط نشر داستان منتشر و راهی بازار نشر شدند.
نمایشنامه «مونودرامهای زنانه» نوشته مهشید حسینیان و كتاب طنز «زرافهبودن یا زرافهنبودن؟» نوشته مرتضی رویتوند بهتازگی توسط نشر داستان منتشر و راهی بازار نشر شدهاند.
«مونودرامهای زنانه» شامل 10 منودرام است و شخصیت اكثر اینمنودرام ها یك زن است. روایتها درباره موقعیت و وضعیت زنان مختلف در سنین مختلف و در زمانهای متفاوت است. و منودرامها بهنوعی به واسطه شخصیتها به هم مرتبط هستند.
عنوان منودرام های چاپشده در اینكتاب عبارت است از:
«مونودرام اول: احمد آقا»، «مونودرام دوم: سوت»، «مونودرام سوم: كبریت سوخته»، «مونودرام چهارم: زیر زمین»، «مونودرام پنجم: لی لی»، «مونودرام ششم: سیبیل»، «منودرام هفتم: تهران- بانكوك»، «مونودرام هشتم: رژلب كالباسی»، «مونودرام نهم: خالی» و «مونودرام دهم: لالایی وال»
بخشی از منودرام اول(احمد آقا) اینكتاب كه با تاثیر از داستان سنگ صبور صادق چوبك نوشته شده، به اینترتیب است:
صحنهای مشوش، كه میتوان به آن نام حیاط یكخانه را داد، حوضی در میان این حیاط قرار دارد كهبرگهای خزان در آن پریشاناند، در سهگوشهی صحنه 3 قاب بزرگ چوبی، بهمثابه سه در اتاق دیده میشود،زنی 20 ساله و آبلهرو از درون قاب خود كه مملو از چرخ و پارچههای رنگی و منقل نیز به چشم میخورد،بیرون میآید،پاچههای شلوار را بالا میزند و چادر را دور كمر و گردن میبندد و به میان حوض میآید،سینیای را از داخل حوض بیرون میآورد و لب حوض میگذارد و در حین كلام،پارچههای رنگی را داخل آب حوض میشوید و میچلاند،داخل سینی میگذارد:
بلقیس:
من میخوام بدونم،این چه طور شده خونه نمییاد،اینش دیگه تازگی داره!چشمم روشن!حالا دیگه خوب راهشم یاد گرفته،شبم بیرون میخوابه،كارش از صیغهمیغه گذشته،حلال و حروم دیگه براش فرقی نمیكنه،معلومه،این از روز اولش زن سالمی نبود.این ارّه خانم جایی نمیخوابه كه آب زیرش بره،خیلی سرش میشه،با اون قر و قربیله و اطواری كه اون میآد، زود مردارو خر میكنه...
اینكتاب با 80 صفحه، شمارگان 500 نسخه و قیمت 32 هزار تومان منتشر شده است.
كتاب طنز «زرافهبودن یا زرافهنبودن؟» نوشته مرتضی رویتوند هم دیگر كتاب جدید نشر داستان است.
این كتاب شامل گزیده ای از یادداشتهای طنزآمیز مرتضی رویتوند، روزنامهنگار و نویسنده قزوینی است كه پیشتر در مطبوعات مختلف منتشر شدهاند. رویتوند در یادداشتهای اینكتاب با نگاهی طنزآمیز و انتقادی به مسائل روز جامعه پرداخته و روایتی داستانی به آنها بخشیده است.
بخشی از یادداشت «ماجراهای كاندیدا شدن آقای قول» را از اینكتاب میخوانیم:
آیا میدانید اولِ اول قول و غول یك واژه بودند؟ آیا میدانید اولِ اول اصلا ما غول نداشتیم؟ آیا میدانید اولِ اول واژه قول اختراع شد، بعد غول؟
سالها پیش، شاید قرنها پیش در سرزمین چین و ماچین، مردی بود بسیار خوشقول. او به قول بسیار اهمیت میداد. هر قولی میداد، حتما به آن عمل میكرد. در تاریخ آمده است او یكبار قول داد همه زمینهای سرزمینش را شخم بزند و خیلی زود به قولش عمل كرد و طی چند ماه همه زمینها را با یك بیل و بهتنهایی شخم زد. همه مردم آن سرزمین، او را به خوشقولی میشناختند تا آنكه خدا پسری به او داد. او بهدلیل اهمیتی كه به قول میداد و نیز بهدلیل آنكه پسرش هم، چون خودش خوشقول باشد، نام پسرش را قول گذاشت.
اینكتاب هم با 120 صفحه، شمارگان 400 نسخه و قیمت 44 هزار تومان منتشر شده است.