شوگر چایی و داستان‌های شیرین

كتاب شوگر چایی به نویسندگی علیرضا عبدی، یكی از تازه‌ترین آثار تولیدی دفتر طنز حوزه هنری است. این كتاب مجموعه داستان طنز است كه انتشارات سوره مهر آن را منتشر ‌كرد.

1403/12/25
|
11:14
|

داستان‌های این كتاب با موضوعات و درون‌مایه‌های متفاوت از هم نوشته شده‌اند و یكی از این داستان‌ها با اسم كتاب همنام است و به علت فضاسازی متفاوت و موضوعات خاص هر كدام از داستان‌ها، نمی‌توان درباره كل كتاب نظر مشخص داد.

از همان ابتدا و با خواندن تقدیم اول كتاب به شوخ‌طبعی نویسنده پی می‌بریم كه سعی كرده این شوخ‌طبعی را در جای جای داستان‌هایش از دیالوگ تا نوع روایت داشته باشد.

داستان‌های «شوگر چایی» را می‌توان از سه منظر بررسی كرد. اول سیر داستانی داستان‌هاست كه همگی روند منطقی خاص خودشان را دارند. هرچند پایان بعضی از آنها قابل حدس است و پایان بعضی دیگر غافلگیركننده.

دوم، طنز در داستان‌هاست. طنز این داستان‌ها به تكیه كلام‌ها و صحبت‌های شخصیت‌ها در گفت‌وگو برمی‌گردد و گاهی طنزی است كه به موضوعات اجتماعی اشاره دارد و باعث همذات‌پنداری مخاطب می‌شود.

در بعضی داستان‌ها نویسنده تلاش كرده از طریق غافلگیری در انتهای داستان و ضربه نهایی، مخاطب را به خنده بیندازد كه گاهی موفق است و گاهی غافلگیری‌ها صرفاً آمده‌اند كه داستان را تمام كنند.

برعكس جلوه دادن نیز از تكنیك‌های طنز در این مجموعه داستان است كه به طور مثال می‌توان آن را در مكالمه یك مهندس و یك دكتر در خانه سالمندان پیدا كرد.

شوخی‌هایی هم بین گفت‌وگوها و اتفاقات برای بانمك شدن داستان‌ها وجود دارد. هرچند بعضی از آنها تكراری هستند و در فضای مجازی و حقیقی بسیار شنیده‌ایم و حتی گاهی عبارات و تشبیهاتی وجود دارد كه ممكن است بعضی از خواننده‌ها آن را به خود بگیرند و ناراحت شوند.

مورد سوم فانتزی در بعضی داستان‌های این كتاب است. بعضی از آنها فضایی كاملا فانتزی دارند و طبق منطق خودشان پیش می‌روند.

این فانتزی گاهی با اغراق تركیب می‌شود و طنز را جا می‌اندازد؛ مثل دستبرد زدن به ساختمان نیمه‌كاره آموزش برای سرقت سوالات امتحان ریاضی 2 و گاهی صرفاً فانتزی باقی می‌ماند و كمكی به طنز داستان نمی‌كند.

در كل خواننده از بخش «شوگر» كتاب «شوگر چایی» توقع شیرین بودن دارد و نویسنده نیز این توقع را برآورده می‌كند و از بخش «چایی»، گفت‌وگو و بحث برانگیز بودن داستان‌ها را انتظار دارد كه نویسنده با داستان‌های متفاوت این فرصت نقد و گفت‌وگو را در اختیار مخاطبانش قرار داده است. بستگی دارد شما چه توقعی از این مجموعه داستان داشته باشید.

پایان



نویسنده: سارا ملاعباسی

دسترسی سریع