جلد چهارم «آبنبات نارگیلی» رونمایی شد.

جلد چهارم از مجموعه آبنبات‌های مهرداد صدقی با عنوان «آبنبات نارگیلی» از نشر سوره مهر رونمایی شد.

1400/12/12
|
09:32
|

آئین رونمایی از جلد چهارم آبنبات نارگیلی با حضور عباس حسین‌نژاد رئیس دفتر طنز، مهرداد صدقی، داوود امیریان و امیر اسماعیلی در محل كتابفروشی سوره مهر حوزه هنری برگزار شد.

مهرداد صدقی نویسنده «آبنبات نارگیلی» كه پیش از این عنوان‌های دیگر این مجموعه با نام‌های آبنبات پسته‌ای، آبنبات هل‌دار و آبنبات دارچینی از او منتشر شده است، با ابزار خرسندی از چاپ جلد چهارم این مجموعه ابراز امیدواری كرد تا كام مخاطب با آبنبات نارگیلی شیرین شود و همچنان آبنبات‌ها را دوست داشته باشند.

این آبنبات‌ها تا كجا ادامه دارد؟
او در پاسخ به اینكه داستان این آبنبات‌ها تا كجا ادامه دارد؟، اظهار داشت: یك جلد دیگر از آبنبات‌ها باقی‌مانده كه جلد پایانی این مجموعه خواهد بود.

وی ابراز امیدواری كرد تا كسانی كه این مجموعه را می‌خوانند اشتیاق و علاقه داشته باشند كه به سمت جلد پنجم این مجموعه رفته و با علاقه بخوانند و ادامه دهند.

عباس حسین‌نژاد، رئیس دفتر طنز هم با ابزار خوشحالی از اینكه دفتر طنز بانی چاپ مجموعه آبنبات‌ها شده است، گفت: ما در دفتر طنز آمادگی همكاری با نویسندگانی را داریم كه طرحی برای رمان و داستان طنز دارند تا بتوانیم كتاب‌های خوبی را مانند آبنبات نارگیلی برای جامعه كتاب‌خوان چاپ كنیم.

وی ادامه داد: به نظرم مرحله بعد، تبدیل این كتاب‌ها به فیلم است. اقتباس در سینما و تلویزیون ما ضعیف است و امیدواریم از محتوای خوبی كه ما در حوزه هنری و سوره مهر داریم برای ساخت فیلم‌های طنز قوی استفاده شود.

اتفاقی خوب و خجسته‌
داوود امیریان نیز چاپ جلد چهارم از مجموعه آبنبات‌ها را در برهوت داستان طنز در ادبیات اتفاقی خوب و خجسته‌ای دانست و افزود: متاسفانه در ادبیات، رمان و داستان طنز بسیار كم داریم. علی‌رغم اینكه ملت خندانی هستیم و حتی با سختی‌ها هم شوخی و اتفاق‌های شوم را تبدیل به طنز و خنده می‌كنیم، این روحیه در ادبیات ما تبلور ندارد و آقای صدقی پرچم‌دار هستند یك‌تنه جلو می‌روند.

نویسنده گردان قاطرچی‌ها ادامه داد: نوشتن مجموعه رمان ادامه‌دار بسیار كار سختی است و من كه نوشته‌ام، می‌دانم نویسنده چه هنری به خرج داده است و آرزو می‌كنم پنجمی و كارهای بعدی را هم بنویسد.

امیر اسماعیلی هم در ادامه جشن رونمایی آبنبات نارگیلی ضمن تبریك برای نوشتن مجموعه‌ای كه سال‌ها از نویسنده وقت برده ‌است، گفت: نكته منفی‌ كه در مجموعه‌های دنباله‌دار وجود دارد، ضعف جلدهای بعد نسبت به جلد اول است. چون دنبال كردن خط داستانی و پیرنگ كار آسانی نیست، اما در آبنبات‌ها این اتفاق نه تنها نیفتاده كه هرچقدر جلوتر می‌رود، كار پخته‌تر و كامل‌تر می‌شود.

موقعیت‌هایی خیلی ملموس
این نویسنده افزود: موقعیت‌های طنز در آبنبات‌ها بسیار جذاب است؛ موقعیت‌هایی خیلی ملموس كه برای همه ما اتفاق می‌افتد و شاید خیلی ساده از كنارش بگذریم در آبنبات‌ها جذاب و خواندنی است. پیرنگ داستان هم حفظ شده و جلد پنجم، با توجه به بلوغ و پختگی شخصیت و خط اصلی داستانی، بسیار جذاب‌تر خواهد شد. او مهرداد صدقی را نعمتی برای ادبیات داستانی ایرانی دانست‌، چراكه در روزگار خستگی و افسردگی جامعه به دلیل مشكلات فراوان در همه حوزه‌ها، امید را حفظ كرده‌ و به دیگران این امید و حال خوب را منتقل می‌كند.

مهرداد صدقی در پاسخ به این سوال كه ادامه آبنبات‌ها چه خواهد شد، تاكید كرد: به همه در جواب این سوال می‌گویم خیلی به آخرش فكر نكنید و احساس كنید مثل سفر است و از مسیر لذت ببرید. كار حتما فرجامی خواهند داشت اما كتاب‌ها با این هدف نوشته می‌شوند كه خواننده از مسیر خواندن داستان لذت ببرد، چندروزی فارغ از هیاهو و غوغای جهان كام روحش را شیرین كند. چارچوب كلی و پیرنگ جلد پنجم را می‌دانم اما جزئیاتش مثل اصطلاح شهسواری، حركت در مه است. مه‌ای وجود دارد و تا شروع نكنم نمی‌توانم جزئیات را بیان كنم. البته داستان هم لو می‌رود.

یك داستان ادامه‌دار
در ادامه صدقی، نویسنده آبنبات‌ها درباره سیر داستانی این مجموعه، گفت: شخصیت محسن و دیگر شخصیت‌های اصلی پویایی دارند به این دلیل كه زمان در این داستان می‌گذرد؛ از اوایل دهه60 شروع می‌شود و الان به اواخر دهه 70 رسیده‌ است. در این بازه زمانی گرچه اساس شخصیت‌ها تغییر نكرده است اما خیلی‌هایشان تغییرات شخصیتی و دیدگاهی داشته‌اند. تحولات جامعه روی جزئیات شخصیت‌ها، تاثیرگذار بوده است؛ برخی را هرس كرده و برخی را باد و توفان به یك طرف خم كرده. البته تغییرات به شكلی نیست كه خواننده حس كند محسن آبنبات نارگیلی، همان محسن آبنبات هل‌دار نیست. پیوستگی شخصیت و نقاط مشترك زیاد است.

داوود امیریان هم نوشتن داستان‌های دنباله‌دار را در دنیا متداول دانست و توضیح داد: جووانی گوارسكی را داریم كه كاراكتر دن كامیلو را خلق می‌كند و ادامه‌دار است، البته داستان‌های كوتاه بهم پیوسته‌اند. در كارهای ایرانی هم قصه‌های مجید، داستان‌های كمال، گردان قاطرچی‌ها و قصه‌های امیرعلی را داریم اما كار آقای صدقی رمان است كه نوشتن یك جلدش هم رستم دستان می‌خواهد، چه رسد به اینكه 4 جلد بنویسی، كار افت نكند و مخاطب هنوز دوستش داشته باشد. آبنبات‌ها هم بهم پیوسته هستند و هم هر جلد را می‌توان مستقل از دیگری خواند و این كار را جذاب‌تر می كند و چراغ این كار مهم را آقای صدقی روشن كرده است.

مجموعه آبنبات‌ها مناسب اقتباس است
اسماعیلی هم مجموعه آبنبات‌ها را اثری مناسب برا اقتباس در ساخت سریال دانست و گفت: ذهن صدقی بسیار تصویری است و پیداست قبل از نوشتن صحنه را كاملا دیده‌اند، میزانسن را چیده‌اند و شخصیت‌ها حضور دارند و بعد می‌نویسند. این فضا كار را برای اقتباس راحت می‌كند و با تمیهدات راحت‌تری نسبت به بقیه كارها می‌توان آن را ساخت. آنهم در دوره‌ای كه ما خلا طنز مستحكم و پاكیزه را هم در ادبیات و هم سینما و تلویزیون داریم.

به گفته وی، متاسفانه روالی در سریال‌سازی جا افتاده كه شخصیت‌های منفی از ابتدا تا انتها، هركاری كه می‌خواهند، انجام می‌دهند و در قسمت آخر پایان خوش می‌شود؛ او به سزای كارهایش می‌رسد و آدم خوبها حاكم می‌شوند. ولی شخصیت‌ محسن در آبنبات‌ها شیطنت‌های خودش را دارد و در لحظه هم پشیمان می‌شود از كاری كه كرده است.

اسماعیلی ابراز امیدواری كرد تا فیلمسازان از غافل نشوند از آبنبات‌ها چون می‌تواند جریانی برای ساخت اثر تلویزیونی شوند.

دسترسی سریع