خنداندن مردم، كار سختی است و اگر آن مردم ایرانی باشند كه دیگر اسمش كار نیست و كارستان است. مرحوم حسن توفیق مرد این میدان سخت بود و از پس ما ایرانیها برمیآمد. او یكبار با «شرمسار خشن» و بار دیگر با «میرزا قشمشم» میكوشید تا مخاطب را بخند.
حسن توفیق هنرمندی صاحب سبك و یكی از مدیران برجسته نشریه طنز توفیق به شمار میرود كه 29 سال مدیریت این نشریه طنز و انتقادی را بر عهده گرفت، موفقیت این كاریكاتوریست به اندازهای بود كه علاوه بر خلق آثار بیبدیل در این زمینه توانست، زبان گویای مردم زمانه خود باشد و به انتقاد از حكومت و شخصیتهای سیاسی برای رفع مشكلات بپردازد.
حسن توفیق در 11 اسفند 1304 خورشیدی دیده به جهان گشود، او دوران مدرسه خود را تا دریافت دیپلم متوسطه در دارالفنون فراگرفت و سپس به دانشگاه تهران راه یافت و در رشته حقوق قضایی فارغالتحصیل شد. سپس مدتی كارمند وزارت دارایی بود و همچنین در دانشگاه شهید بهشتی به تدریس پرداخت. مجله توفیق در 1323 خورشیدی در معرفی كوتاه حسن توفیق می نویسد: قریب 18 سال از عمر حسن توفیق میگذرد و فعلاً در دبیرستان دارایی مشغول به تحصیل میباشد، از هنرمندانی است كه در میان همسالان خود كمتر نظیر دارد و میتوان گفت چنانچه وسیله تشویق او فراهم شود، آتیه درخشانی در انتظار اوست.
حسن توفیق در 1322 خورشیدی به طور رسمی به جمع طنزپردازان مجله توفیق، مجلهای كه نزدیك به نیم سده فعالیت داشت، پیوست و توانست پس از بركناری سردبیران چپگرا و متمایل به حزب توده، سردبیری آن مجله برجسته را با همراهی برادرانش برعهده بگیرد. او در ابتدا با راهنمایی و همكاری روحالله داوری از كاریكاتوریستهای باسابقه و سپس بهصورت مستقل شروع به خلق آثار ماندگاری در هفتهنامه توفیق كرد، بسیاری از كاریكاتورهای روی جلد این مجله در دوره دوم و سوم كار حسن توفیق طراحی شد. موفقیت این كاریكاتوریست به اندازهای بود كه علاوه بر خلق آثار بی بدیل در این زمینه توانست، نخستین دوره كلاسهای آموزشی كاریكاتور در ایران را برگزار و تیم كاریكاتور این مجله را سازماندهی كند. همچنین نمونه آگهیهای كلاس تعلیم كاریكاتور بهطور مرتب در توفیق و دیگر نشریات منتشر و بهمرور با جذب نیروهای جوان و مستعد در دوره سوم، شكوفایی آتلیه توفیق را سبب شد.