نصرتالله نوحیان مشهور به «نوح»، در سال 1310 در سمنان متولّد شد. در سال 1329 زادگاهش را ترك كرد و به تهران آمد و از همان زمان فعالیتهای ادبی–سیاسی اش را نیز آغاز كرد.
نصرتالله نوحیان مشهور به «نوح»، در سال 1310 در سمنان متولّد شد. در سال 1329 زادگاهش را ترك كرد و به تهران آمد و از همان زمان فعالیتهای ادبی–سیاسی اش را نیز آغاز كرد. نخستین شعر او به سال 1330 در «روزنامه فكاهی–سیاسی چلنگر» (كه با مدیریت محمدعلی افراشته منتظر میشد) انتشار یافت. پس از آن اشعار و آثار او در دیگر نشریات با امضای (نوح) منتشر میشد. با تشدید اختناق، پس از كودتای 28 مرداد 32 نوح دستگیر شد و پس از آزادی، اشعار خود را با امضاهای «سپند» و «میغ» منتشر میكرد.
اولین كتاب شعرش، منظومه «گرگ مجروح» در سال 1333 پس از كودتای 28 مرداد چاپ شد ولی مأموران فرمانداری نظامی آن را از چاپخانه جمع كردند. چون در آن از دستگاه سلطنت و اوضاع اجتماعی زمان به سختی انتقاد كرده بود، قبل از انتشار توسط شهربانی توقیف و نسخ آن ضبط گردید و نوح را نیز به زندان سپردند.
از سال 1339 نوح ضمن كار مستمر در روزنامه كیهان (تا سال 1358) با اكثر مجلات و روزنامههای تهران همكاری داشت. در سال 1336 نخستین مجموعه اشعارش با عنوان «گلهایی كه پژمرد» به چاپ رسید و دومین مجموعه شعرش «دنیای رنگها» به سال 1342 انتشار یافت.
آثار تحقیقی او به ترتیب تذكره شهری سمنان (1337) ستارگان تابان (مقالات چاپ شده در مطبوعات پیرامون شعر فارسی 1338) دیوان رفعت سمنانی با مقدمه دكتر ذبیحالله صفا در سال 1339 منتشر شد.
پس از انقلاب، مجموعه اشعار سیاسی نوح با عنوان «فرزند رنج» انتشار یافت. در همین سالها، نوح مجموعه كارهای محمدعلی افراشته را در سه جلد با عنوانهای «مجموعه شعر محمدعلی افراشته»، «چهل داستان»، «نمایشنامهها، تعزیهها و سفرنامه» گردآوری و چاپ كرد. همچنین تنظیم و چاپ «آثار عجم» اثر فرصت شیرازی همراه با بررسی آثار و زندگینامه مؤلف در سال 1362 از دیگر كارهای نوح میباشد.
در آمریكا نیز نوح، دوره «روزنامه فكاهی–سیاسی آهنگر» چاپ ایران را با مقدمهای پیرامون پیدایش، انتشار و لغو و توقیف آن تجدید چاپ كرد. در سال 1373 كتاب بررسی طنز در ادبیات و مطبوعات فارسی را با مقدمه محمدجعفر محجوب در سن حوزه انتشار داد.
«آتشكده سرد»، گزینهای از اشعار او در سال 1377 در آمریكا انتشار یافت. مجموعهای از اشعار سمنانی نوح نیز در دست تنظیم و چاپ است.