تاثیرات عبید بر طنز شفاهی

محمد جعفری‌ قنواتی در بیست‌ و یكمین نشست از مجموعه درس‌ گفتارهایی درباره‌ عبید زاكانی به بررسی تاثیرات عبید بر طنز شفاهی و به‌ویژه لطیفه می‌پردازد.

1398/04/09
|
17:19
|

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهر كتاب، یكی از موضوعات مهم در ادب عامه، تعامل ادب شفاهی و كتبی است. گاه پیش می‌آید كه از برخی روایت‌های شفاهی چند روایت كتبی در منابع مختلف آمده است.

این‌كه روایت داستانی مشترك در این دو حوزه چه شباهت‌ها و چه تفاوت‌هایی با هم دارند و روایت‌های شفاهی با كدام یك از روایت‌های كتبی قرابت بیشتری دارد، از مسائلی است كه در این بررسی‌ها باید مشخص شود.

این موضوع در همه‌ انواع داستانی رایج است و مصداق‌هایی از آن را در ادب حماسی و پهلوانی، تعلیمی و غنایی می‌توان نشان داد. اما در لطیفه‌ها بنا به علت‌های مختلف این موضوع رواج بیشتری دارد.

بیست‌ویكمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ عبید زاكانی در روز چهارشنبه 12تیر ساعت 16:30 با عنوان «لطایف عبید و ادبیات شفاهی» دارد كه با حضور محمد جعفری‌ قنواتی (پژوهشگر فرهنگ عامه) در مركز فرهنگی شهر كتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش كوچه سوم برگزار می‌شود.

دسترسی سریع