وقتی مسئولین دیدند با وعده زمین و مسكن و خودرو نمیتواند آمار افزایش جمعیت را تكان بدهند متوسل به راههای دیگری شدند كه مهمترینش همین قطع برق است.
دامنه بیبرقی از تابستان به زمستان هم كشیده شد و آنقدر سروقت برق میرود كه گاهی با خودمان میگوییم مگر ما ایران زندگی نمیكردیم؟! جایی كه ساعت دعوت هر برنامهای را یك ساعت زودتر از شروع برنامه اعلام میكنند تا مدعوین یك ساعت بعد از زمان آغاز برنامه برسند؟
گذشته از سروقت بودن قطع برق، مهم علت بیبرقی است؛ اما مسئولین برای اینكه حواس را پرت كنند خیلی دقیق برق را میبرند و میآورند.
دلایل زیادی برای قطع مكرر برق شایع شده است كه البته همین هم كار خودشان است تا حواس بهسوی علت اصلی نباشد. علت اصلی قطع برق كاملاً با كاهش حضور لك لك ها ارتباط دارد.
وقتی مسئولین دیدند با وعده زمین و مسكن و خودرو نمیتواند آمار افزایش جمعیت را تكان بدهند متوسل به راههای دیگری شدند كه مهمترینش همین قطع برق است. زندگی امروز بشر چنان به این جریان الكتریسیته وابسته است كه به جریان هوا و خون وابسته نیست.
برق كه نباشد علاوه بر لوازم منزل تلویزیون و گوشیها هم از كار میافتند. دیگر بعدازاین چند سال همه میدانند كه فیلترشكن باتری گوشی را بیشتر مصرف میكند.
وقتی این وسایل و لوازم از كار بیفتند، مخصوصاً اگر شبهنگام باشد، تقریباً فعالیتهای شبانه تعطیل میشود و بزرگترهای خانواده، بچهها را زودتر راهی اتاقخواب میكنند. از قضا قطعی برق پكیجها را هم از كار میاندازد و در سرمای زمستان دیگر لباس گرم جوابگو نخواهد بود و لحاف سنگین میطلبد.
در واقع قطعی برق و سرما و تعطیلی ادارات، فرصت مناسبی را در اختیار بزرگترها قرار میدهد تا طی یك تعامل كاملاً سازنده برای گسترش زندگیشان تصمیمات مهم بگیرند. اگر قطعی برق به همین منوال پیش برود میتوان امیدوار بود جمعیت افزایش پیدا كند و البته آمار طلاق كاهش چشمگیری داشته باشد.
بالاخره متولدین جدید شناسنامه لازم دارند. وقتی تقاضای صدور شناسنامه بالا باشد كارمندهای سایر بخشهای ادات ثبتاحوال را به كار میگیرند. بخش ثبت ازدواج كه خیلی وقت است با یكی دو تا كارمند میچرخد.
میماند بخش ثبت طلاق و فوتیها. طلاق را میشود عقبتر انداخت؛ اما مردن كه دست خود آدم نیست، پس كارمندان قسمت طلاق را راهی میكنند برای ثبت تولدها. سیستم هم كه همیشه خدا در ادارات قطع بوده. اگر بیبرقی هم اضافه بشود و كارمندها دیر بجنبند، كلی بچه روی دست خانواده میماند كه باید آهای و اوهوی وهوی صدایشان كنند.
بهاینترتیب ثبت طلاق اینقدر طول میكشد كه متقاضیهایش بیخیال میشوند میروند سر زندگیشان و سعی میكنند تعامل سازنده داشته باشند.
واقعاً این حجم عظیم از تدبیر و تفكر مدیران و مسئولین با مدیریت صحیح مصرف برق و تعامل سازندهشان با مردم قابلتقدیر و تشكر است و اینها لایق حقوق نجومی بلكه حقوق كهكشانی هستند.
پایان
نویسنده: سمیه رستمی