به جای چندین بار خواستگاری رفتن، چندین بار این كتاب را بخوانید

به جای چندین بار خواستگاری رفتن، چندین بار این كتاب را بخوانید

1402/06/26
|
08:32
|

به تیتر احتیاجی نیست؛ به جای چندین بار خواستگاری رفتن، این كتاب را چندین بار بخوانید

نویسنده: سارا ملاعباسی

خواستگاری و ازدواج از آن موضوعاتی اجتماعی است كه به شیوه‌های مختلف با آن شوخی شده و به نوعی هر كمدین یا طنزپرداز تلاش كرده، این جدی‌ترین موقعیت زندگی هر آدمی را با نگاهی دیگر به مخاطبان ارائه كند.

امیرحسین علی‌نقیان هم در كتاب «به جای چندین بار خواستگاری رفتن، چندین بار این كتاب را بخوانید» این كار را انجام داده است.

نگاهی به طولانی بودن عنوان كتاب نكنید، كل كتاب 80 صفحه است و نویسنده در ده داستان، خواستگاری‌هایی كه رفته را تعریف كرده و موقعیت‌های كمدی هر كدام را توصیف می‌كند.

این موقعیت‌ها غالباً با اتفاقات پیش بینی نشده‌ای همراه هستند و دیالوگ‌هایی كه در آن موقعیت از زبان دیگران گفته می‌شود، این شوخی‌ها را تكمیل می‌كند.

با خواندن این كتاب (علاوه بر اینكه به عنوان آن عمل كرده‌اید) انگار چندین استندآپ با موضوع خواستگاری می‌بینید كه هم حرف اجتماعی در خودش دارد، هم شما را می‌خنداند و هم نیم نگاهی به سنت‌ها دارد.

جملات كوتاه و جواب‌های غافلگیركننده هم از ویژگی‌های این كتاب است. آنقدر كه آخر بعضی دیالوگ‌ها می‌شود صدای خنده دسته‌جمعی یا صدای تشویق گذاشت.

این كتاب هم همانند بسیاری از كتاب‌ها و استندآپ‌ها پایان بسته دارد. ولی آنقدرها هم بسته نیست كه نویسنده نتواند جلد دومش را بنویسد و این تصمیم بر عهده اوست.

چون این كتاب پایان بندی غافلگیركننده‌ای دارد و غافلگیری‌اش اینقدر هست كه مخاطب نمی‌داند اگر جلد بعدی‌اش نوشته شود، واقعا به كجا می‌رسد و چه چیزی در انتظار شخصیت اصلی است.

علاوه بر این ویژگی‌ها، یكی از ایرادات فنی كتاب داشتن غلط املایی است. به طور مثال افعال مصدر «گذاشتن» به شكل اشتباهِ «گزاشتن» نوشته شده است كه می‌تواند در تجدید چاپ‌های بعدی اصلاح شود.


منبع دفتر طنز حوزه هنری

دسترسی سریع