«پاپاراتزی» ، اثر محسن فراهانی است كه در 184 صفحه و توسط انتشارات قاف منتشر شدهاست.
به گزارش دفتر طنز حوزه هنری، در مقدمه كتاب پاپاراتزی میخوانیم: «...این مجموعه گزارشها در سالهای 95 و 96 در روزنامه وقایعتهرانیه و رادیو جوان منتشر و پخش شد.
خبرنگار ما در این سالها از هیچ كاری دریغ نكرد. به اسپانیا رفت و به بارسلون سفر كرد. به جنگلهای زاگرس رفت و با خرس مصاحبه كرد. به ته دره رفت و مفقود شد. به زندان رفت. معتاد شد. به دریا رفت و غرق شد. به جنگل رفت و آتشسوزی شد. به زیر كامیون رفت و كشته شد. اما همچنان موضوعات و معضلات اجتماعی را سوژه میكند، در خیابانها قدم میزند و با مردم و مسئولین مصاحبه میكند.»
بخشهایی از متن كتاب را می خوانیم:
اژدهای مردود شده
به گزارش خبرنگار ما، یكی از عجیبترین خبرهایی كه در چند روز گذشته منتشر شده است، مردودی 47 هزار دانشآموز اول دبستانی در 2 سال اخیر بود. این خبر به گونهای شوكآور بود كه خبرنگار ما را هم متعجب كرد. خبرنگار ما تمام پایههای دبستان را مردود شده بود ولی اول دبستان را دیگر به راحتی قبول خرداد شده بود.
معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش، از مردودی 47 هزار دبستانی در 2 سال گذشته خبر داد. این در شرایطی است كه همه ما به هوش بالای كودكان امروزی ایمان داریم. اما این هوش صرف چه اموری میشود؟ كودكی كه بدون هیچگونه آموزشی، بازی كلشآفكلنز را دانلود، نصب و اجرا میكند، چگونه در پایه اول دبستان مردود میشود؟ با خواندن گزارش زیر شاید بتوان به این سؤالها پاسخ داد.
كودك هشت سالهای كه پایه اول دبستان را مردود شده بود، در مورد علت مردودی خود به وقایعتهرانیه گفت: باور كنید من نمیخواهم مردودی خود و همكلاسیهایم را توجیه كنم. اما خدا شاهد است كه معلمِ ما بیسواد بود. او به زور میتوانست با گوشی هوشمندش كار كند و من كار كردن با تلگرام را به او یاد دادم. آن بندهخدا كه یك معلم ساده بود، مدیر مدرسهمان هم لپتاپش را به من میداد تا ویندوزش را عوض كنم. تازه خبر دارم بچهها مجبور شدن شبكه اتوماسیون اداریِ آموزش و پروش منطقه را راهاندازی كنند تا حقوق و مزایای عقبافتاده معلمها زودتر واریز شود. خب در چنین شرایطی میتوان درس خواند؟ معلممان سر كلاس جوری حرف میزد كه ما متوجه نمیشدیم. او میگفت: خب خوشگلای نازنازی من، كتابای قشنگتون رو باز كنید تا براتون یه قصهی ناز و زیبا بگم. جانِ من خود شما چیزی از این حرفها میفهمید؟
هی به معلم میگفتیم خانم معلم اگر امكان دارد از نحوه اتصال به هابسوئیچ مركزی سازمان آیتی بگو. توضیح بده چگونه میتوان سامانهی هوشمند فیلترینگ را دیزیبل كرد. چطور میتوان در وبنویسی فایروالی را طراحی كرد كه ابرهكرها هم نتوانند به آن نفوذ كنند. او حتی بلد نبود لپتاپ جاریاش را هك كند و بچهها هر روز این كار را برایش انجام میدادند.
این دانشآموز مردودی ادامه داد: متأسفانه این شرایط حاكم بر دبستانهای ما است. من كه در یكی از بهترین و گرانترین دبستانهای تهران تحصیل میكنم، اصلاً راضی نیستم، چه برسد به دیگران. بارها به پدرم گفتهام اجازه بدهد درس را كنار بگذارم و او هزینهی تحصیلم را بدهد و شریكی یك شركت فناوری اطلاعات تأسیس كنیم. خدا شاهد است سر ماه دوبلِ همان پول را كاسبیم. اما پدرم گوشش بدهكار نیست.
در پایان این گزارش خبرنگار ما گوشی موبایل خود را به آن كودك مردود شده داد تا گوشیاش را روت كند و خبرنگار ما بتواند وایفای همسایهها را هك نماید.