كتاب "تكنولوژیك یا فن آوریك، مساله چیست؟" نوشته ی سعید طلایی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.
به گزارش شیرین طنز، «تكنولوژیك یا فن آوریك، مساله چیست؟» مجموعه طنزی جامعهشناسانه از سعید طلایی درباره چیستی وسایل ارتباطی تكنولوژیك و نحوه رفتار و اثرگذاری آنها در زندگی انسانها است. نویسنده در این كتاب با نقد مستقیم و غیرمستقیم و لحنی نمكین به زندگی انسان امروزی و رابطهاش با دنیای مجازی و الكترونیك پرداخته است.
تكامل موبایلها، دوستیهای مجازی، گروههای اجتماعی، خودنمایی مردم در فضای مجازی با انداختن سلفیها و تبلیغات گوناگون، تعاملهای مردم به وسیله انواع استیكرها و… بایكدیگر در این فضاها و…. موضوع طنزنوشتههای سعید طلایی در این مجموعهاند.
«اما یكی از جذابترین قسمتهای اینستاگرام ویدئوهای منتشرشده در آن است. اینكه میشود به جای یك عكس یك ویدئوی پانزده ثانیهای منتشر كرد. خب توی پانزده ثانیه چكار میشود كرد؟ در پانزده ثانیه میشود از عرض خیابان رد شد، میشود عطسه كرد، میشود یك موز متوسط را خورد و میشود خیلی كارهای دیگر كرد. اما این كارها جذابیت خاصی ندارد كه قابل انتشار باشد.
پس ذهن خلاق بشر به سمت ایجاد كلیپهای پانزده ثانیهای رفت. ساخت این كلیپها نشان میدهد كه آدمیزاد میتواند در پانزده ثانیه هم اثری ماندگار از خود خلق كند. آدمها برای ساختن این كلیپهای پانزده ثانیهای كارهای عجیب و غریبی كردند. یك نفر لامپ قورت داد و دیگری سوار پلنگ شد، چالش آب یخ راه انداختند و بعد دور هم یخ زندند، یك نفر دیگر پشت فرمان آواز خواند و تصادف كرد و از وسط دو نیم شد. همین جاها بود كه بشر متوجه شد پانزده ثانیه چقدر زمان زیادی است و چه كارهای زیادی میشود در پانزده ثانیه انجام داد.»
بریده هایی از كتاب تكنولوژیك یا فن آوریك، مساله چیست؟ :
” تلفنهای همراه در ابتدا بهاندازه یك كوزه بودند و درواقع اینقدر محكم و سنگین بودند كه میشد از آنها بهعنوان گوشتكوب استفاده كرد اما رفتهرفته و با بزرگ شدن آقای استیوجابز تلفنهای همراه كوچك و كوچكتر شدند “
” خب برادر من برای چه كلیپ میسازی كه كار دست خودت و هممدرسهایهایت بدهی؟ حالا خوب است كه هیچكس اجازه ندارد با خودش موبایل بیاورد مدرسه؟ آمد و یك نفر كار ضروری داشت. لازم بود تماس ضروری بگیرد. شاید یك نفر انگریبردز خونش پایین آمده بود و نیاز داشت انگریبردز بازی كند شاید پوی یك نفر گرسنه بود و غذا میخواست. امان از دست بعضی از این دانشآموزان. “
” ویندوز كه بسیار مودب بود و رعایت حال اندروید را واجب میدانست از سریر پادشاهی برخاست و اینگونه شد كه ویندوز پس از مدت كوتاهی جای خود را به اندروید دارد و اندروید با آن آدم آهنی سبز رنگش همه را بنده خود كرد مگر IOS را كه همان استیو جابز مرحوم پایه گذاری كرده بود و بیدی نبود كه با این بادها بلرزد. لازم به ذكر است كه آقای استیوجابز در عرصه تكنولوژی مثل ملوان زبل پس از مصرف اسفناج بود كه بقیه ملوانان و خلبانان هر قدر هم تلاش میكردند باز هم بهاندازه فاصله شیراز تا مشهد از او عقب بودند. “
” مشتریان با پدرهای خیلی پولدار: سیستم عامل: IOS
ابعاد گوشی: خیلی بزرگ
ـ مشتریان با پدرهای پولدار: سیستم عامل: IOS
ابعاد گوشی: بزرگ
ـ مشتریان با پدرهای نسبتاً پولدار: سیستم عامل: IOS
ابعاد گوشی: متوسط “
” گوشیهای موبایل، تكنولوژیكترین یا به عبارتی فناورندهترین رفیق بیكلك آدمیزاد امروزی هستند كه همانطور كه انتظار میرود در جیبهای آدمیزاد یافت میشوند. تبلتها هم نوعی دیگر از رفقای بیكلك هستند كه در جیب بشر جا نمیشوند. تلویزیون هم یك رفیق بیكلك قدیمیتر است كه جا شدن آن در جیب موضوعیت ندارد “
” حتی یكی از افراد بشر كه داروین نام داشت به این نتیجه رسیده بود كه نسل انسان به میمون برمیگردد و انسان همان میمون پیشرفته است ازبسكه نافناور و خنگ است. اینهمه خود خوار پنداری تنها به این دلیل بود كه انسان در زمان داروین از تكنولوژی بهرهای نبرده بود “
” همانطور كه خودتان هم میدانید انسان در زندگی به همدم و همراه نیاز دارد. نیاز به داشتن همراه باعث شد كه پدیدهای به نام خانواده بهوجود بیاید كه بعدها نوشابه خانواده با الگوبرداری از همین پدیده اختراع شد. از آنجا كه انسان نمیتوانست همواره خانوادهاش را به همراه خود داشته باشد و از سوی دیگر به این دلیل كه خانواده در جیب جا نمیشد. بشر تصمیم به اختراع تلفن همراه گرفت. “
كتاب تكنولوژیك یا فن آوریك، مساله چیست؟ نوشته ی سعید طلایی اردیبهشت 1395 در 48 صفحه رقعی توسط انتشارات سوره مهر منتشر شده است.