«در حلقه رندان» با اجرای امیرحسین مدرس

عباس سجادی، شاعر و مجری تلویزیون گفت: : تشكیل دفتر طنز حوزه هنری و برپایی جلسات «در حلقه رندان» نقطه عطفی در طنزپردازی نوین ایران بود كه نگاهمان به طنز را تغییر داد.

1397/12/01
|
12:21
|

به گزارش خبرنگار پایگاه خبری حوزه هنری،تازه‌ترین برنامه «در حلقه رندان» با اجرای امیرحسین مدرس ، مجری و بازیگر تلویزیون و سینمای كشور و با حضور جمع كثیری از شاعران و علاقه مندان یكشنبه 28 بهمن ماه در حوزه هنری برگزار شد.

اكبر كتابدار روزنامه‌نگار، منتقد و پژوهشگر ادبی در سخنان كوتاهی با بیان این كه در طنز هیچ خط قرمزی وجود ندارد، اظهار كرد: در شعر جدی هم همینطور است و بستگی دارد به این كه موضوعات را چگونه بیان كنیم. شاعران كهن بدون این كه توهینی به مقدسات كرده باشند؛ اشعار طنز آمیز درباره ماه رمضان داشته اند.

وی همچنین گفت: به یاد دارم مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد در جلسه «رمز طنز» خاطره‌ای تعریف كردند و گفتند در مجله گل آقا معمول و مرسوم آن بود كه بر اساس اخبار روزنامه ها طنزی نوشته می شد. خبری بود كه اگر معلمی بخواهد از شهری به شهر دیگر منتقل شود باید حافظ قرآن باشد و به دلیل حساسیت این موضوع كسی حاضر نبود درباره آن شعر و مطلب طنزی بگوید؛ در نهایت عمران صلاحی بدون آنكه مشكلی پیش بیایید و به مقدسات و ارزش‌های دینی و مذهبی توهینی شده باشد؛ شعر طنزی در این باره سرود و آن شعر در نشریه منتشر شد.

عباس سجادی ، شاعر، ترانه‌سرا، منقد ادبی و مجری تلویزیون مهمان ویژه این مراسم نیز در سخنانی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد، موسس سلسله جلسات «در حلقه رندان» اظهار كرد: در سال‌های نخست برگزاری این جلسات توفیق حضور داشتم و علاوه بر شهرام شكیبا، من هم مدتی به عنوان مجری این جلسات بودم و اجرا در این جلسات جز خاطره انگیز ترین روزهای زندگیم بود.

وی ادامه داد: تشكیل دفتر طنز حوزه هنری و پیش از برپایی جلسات «در حلقه رندان» كه نقطه عطفی در طنزپردازی نوین ایران بود، گاهی جسته و گریخته شعرهای طنز می‌نوشتیم و البته این شعرها گاهی شیطنت آمیز بودند. از زمانی كه ابوالفضل زرویی نصرآباد دفتر طنز حوزه هنری را راه اندازی كرد، ما هم نگاهمان به طنز تغییر كرد و امروز با مدیریت ناصر فیض همچنان شاهد اتفاقات خوب در این حوزه هستیم.

مدیر عامل بنیاد آفرینش‎های هنری نیاوران همچنین گفت: كیومرث منشی‌زاده از شاعران تاثیرگذار و مدرنیستی و پیشرو در روزگار خود بود. بعد از فوت مرحوم زرویی ، شخصیت ایشان را با جناب مرحوم زرویی در ذهن مقایسه می كردم، البته بدون این كه بخواهم در نفی و یا تایید كسی سخن گفته باشم، جناب منشی زاده نگاه فلسفی به اتفاقات پیرامون خود داشت و با فلسفله نوین هم آشنایی داشت و نگاه ایشان به جامعه در حوزه طنز، نگاه طلبكارانه بود؛ اما همیشه احساسم این بود كه نگاه زرویی به طنز نگاه بدهكارانه بوده است و همیشه فكر می‌كرد كه او مسئولیت زیادی در جامعه دارد و باید اصلاح كند. تعهدی در زرویی نصرآباد وجود داشت و علاوه بر آن كه نگاه به آینده داشت، ریشه عمیقی هم در گذشته داشت و همین ویژگی‌ها او را از خیلی از هم عصرانش متمایز می‌كرد.

وی در ادامه شعر طنز «جشن تولد عبید» را برای حضار خواند.

رحمت شاكری شاعر پیشكسوت طنز و از همراهان قدیمی سلسله جلسات «در حلقه رندان» نیز از مهمانان ویژه این برنامه بود كه به شعرخوانی پرداخت.

اسماعیل امینی، حمید اسماعیلی، روشن، حسین رضوی فرد، مهدی مشایخی، روح الله احمدی، ، علیرضا لبش، امیر سادات‌موسوی، مهدی استاد احمد، محمدرضا گلزار، صابر قدیمی و … نیز در این برنامه به شعرخوانی پرداختند.

مهدی فرج اللهی قطعه موسیقایی با ترانه ای طنز از سعید طلایی برای حضار اجرا كرد.

در پایان كلیپ كوتاهی از سخنرانی مرحوم كیومرث منشی زاده پخش شد.

دسترسی سریع