نظر كارشناسان درباره مشكلات فوتبال چیست؟

نظر كارشناسان درباره مشكلات فوتبال چیست؟

1403/06/26
|
22:22
|

نویسنده: گیتی قاسم‌زاده

مدت‌هاست كه نتایج گلزنی‌ها در لیگ برتر تبدیل به موضوعی داغ برای بحث شده و ظاهرا به این ‌زودی‌ها هم از داغی نمی‌افتد!

بعد از ماجرای «مس» كه تشت رسوایی‌اش از بام به زمین افتاد و تَرَقی كرد، بزرگواری كه تخصصش آنالیز صدای افتادن تشت‌هاست، چنین نتیجه‌گیری كرد كه در فوتبال ایران به‌جز عوامل فرعی مثل سرمربی خوب، آموزش، تمرین، تلاش و غیرت، چند عامل اصلی هم دركارند: تبانی، فساد، جادوگر و دوپینگ!

از چهار عامل فوق ما از صحبت درباره سه تایش معذوریم؛ به دلایلی كه ذكر خواهیم كرد.

اولی فساد است كه چون در ارتباط با پول است و پول‌شویی (سكه هم به نوعی در همین ارتباط است) هرگونه صحبت در باره آن، ممكن است ما را وصل كند به FATF و این تصور را ایجاد كند ‌كه ما طرفدار پیوستن به FATF هستیم (كه چنین چیزی نیست) و به این ترتیب نان‌ما‌‌ن را آجر كند.

دومی باز به فقره نان مربوط است. چون تا بگوییم جادوگر، فكرشان می‌رود سوی جادوگر آن طرف آب و ما تا بخواهیم ثابت كنیم كه منظورمان جادوگر آن طرف آبی‌ نبوده و این طرف آبی است، از گرسنگی ریق رحمت را سر كشیده‌ایم.

مورد سوم دوپینگ است كه واژه‌اش سبقه‌ای تاریخی داشته و سبقه تاریخی‌اش هم از نوعی است كه اشكال دارد و چون ما دوست نداریم به علت صحبت از آن، جماعتی را با خود سرشاخ كنیم، در نتیجه از صحبت درباره آن هم چشم‌ ‌پوشی می‌كنیم.

می‌ماند تبانی. درباره تبانی هم فقط یك نكته می‌گوییم و بعد یك راست می‌رویم سروقت مطلب اصلی كه همانا اختلاف‌نظر درباره صحت گل‌هاست و راه برون‌رفت از این مشكل.

درباره تبانی ذكر همین نكته بس كه پیش آمدن ماجرای «مس» یك بُعد دیگر به ابعاد اختلاف‌نظرهای موجود در باره گل‌های زده و خورده اضافه كرد: گل‌های نزده و نخورده! یعنی چی؟

یعنی دیده شده در بعضی مسابقات مواردی پیش آمده كه توپ تا زیر دماغ دروازه‌بان پیش رفته اما در انتها هرجا نشسته ‌جز داخل دروازه! و از آن‌جا كه به قول یكی از بزرگواران فرستادن این گونه توپ‌ها به خارج از دروازه بسی شاق‌تر ازنشاندن آن‌ها در داخل دروازه است، تحلیلگران را به این نتیجه رسانده كه این اتفاقات ماحصل پیمان‌های اخوت دو جانبه یا چندجانبه بسته شده در بیرون از زمین مسابقات بوده (مدیون هستید اگر فكر كنید منظور ما از چندجانبه، روی‌مان به دیوار، داورهای محترم هستند!)

خب چنان كه ملاحظه می‌كنید بحث‌های داغ فوتبال‌دوستان و فوتبال‌كاران بر سر صحت و سقم گل‌های زده و خورده و نزده و نخورده چندان هم بی‌ربط نیست.

برای یافتن راه‌های برون رفت از این مشكل ما خبرنگار ورزشی خود را فرستادیم بین مردم تا از نظرات و راه‌حل‌های آنان اطلاع پیدا كنیم. با بررسی این نظرات دریافتیم كه حد كارشناسی نظر عامه مردم حتی از كارشناسان حرفه‌ای فوتبال هم فراتر است.

به همین دلیل چند نمونه از آن‌ها را در این‌جا ذكر می‌كنیم تا شاید استفاده ازآن‌ها بتواند مشكل فوتبال ما را حل كند:

یكی از مصاحبه‌شوندگان كه از قضا خودش هم دستی در فوتبال دارد (فوتبال دستی بازی می‌كند) می‌گفت: علت اصلی همه مشكلات ما در فوتبال یك چیز است: اسم فامیل رییس فدراسیون و اصرار داشت كه رییس فدراسیون باید اسمش را عوض كند.

وقتی خبرنگار ما پرسید چرا؟ جواب داد: آخر خودت ببین این چه اسمی است كه در ظاهر راهنمایش را می‌زند این طرف، در باطن می‌پیچد آن طرف!

صحبت كارشناس دیگر درباره همان توپ‌های معروفی بود كه تا زیر دماغ دروازه‌بان پیش می‌روند، اما به دلیل پیمان‌‌های اخوت هرگز وارد دروازه نمی‌شوند. ایشان پیشنهاد می‌كرد خوب است فدراسیون روی توپ‌های فوتبال سیستم‌ هوشمند و جی‌پی اس نصب كند كه اگر پای فوتبالیست نخواست توپ را وارد دروازه كند، سیستم هوشمند خودش وارد عمل شده به كمك جی‌پی‌اس توپ را بفرستد داخل دروازه!

بزرگوار دیگری در باره VAR«وار» (كمك داورسوم ویدیویی) اظهار نظر كرد. پیشنهاد ایشان این بود كه حالا كه وارد كردن سیستم‌ وار در این بلبشوی اقتصادی این قدر كار سختی است، خوب است فدراسیون با صدا و سیما قرارداد ببند و از دوربین‌های تلویزیونی آن‌ها برای ضبط ویدویی و بازبینی ویدیوها توسط داورها استفاده كند!

همین بزرگوار اضافه كرد: اما از آن‌جا كه دوربین‌ها سوگیری دارند و اصلا دست خودشان نیست و بعضی صحنه‌ها را كه بخواهند می‌گیرند، بعضی را كه نخواهند نمی‌گیرند (ایشان تاكید داشتند كه این موضوع اصلا و ابدا به صدا و سیما ربط ندارد) خوب است داور چهارمی را هم كنار این دوربین‌ها بنشانند تا كار مانیتورینگ را انجام دهد و نگذارد دوربین‌ها سرخود از هرصحنه‌ای كه دلشان خواست فیلم بگیرند یا نگیرند!

بزرگوار دیگری به درستی اشاره می‌كرد كه اختلاف جدی فعلی بر سر بكارگیری «وار» است. آن تیم‌هایی كه تجربه «وار» را در مسابقات‌شان نداشته‌اند (تعداد بیشتر) آن را می‌خواهند و آن‌ها كه داشته‌اند (تعداد معدود) به نتایج آن اعتراض دارند.

خوب است فدراسیون یك مهمانی بدهد و این بازیكنان را دورهم جمع كند تا آن‌ها كه نعمت را دیده‌اند خبر را به گوش آن‌ها كه ندیده‌اند برسانند كه وار چندان نعمتی هم نیست و به این ترتیب تب استفاده از وار برای مدتی عرق كند تا فدراسیون تدبیری در این باره بیندیشد.

ما به عنوان نشریه ورزشی به رسالت خود برای ارتقای سطح ورزش و به‌خصوص فوتبال در كشور اعتقاد راسخ داریم. به همین منظور دُرفشانی‌های هموطنان عزیز را در آرشیو خود نگاه می‌داریم تا اگر مسئولان فدراسیون روزی خواستند با استفاده از این نظرات گهربار، انقلابی در سطح لیگ به راه اندازند، بتوانند از آن‌ها استفاده كنند.

زیاده عرضی نیست.
برگرفته از سایت دفتر طنز حوزه هنری

دسترسی سریع