كتاب فرزندان ایرانیم و خاطراتی كه قاب میشوند
نویسنده: سارا ملاعباسی
در میان خاطرات دفاع مقدس با همه سختیها و مشكلاتش، خاطرات شیرین و ماندنی هم پیدا میشود و اگر كسی كه نوجوانی و جوانیاش را در این دوران سپری كرده این خاطرات را تعریف كند، شیرینتر هم میشود.
كتاب فرزندان ایرانیم به نویسندگی داوود امیریان، روایت خاطرات نوجوانی اوست كه از سوی نشر كودك و نوجوان سوره مهر (مهرك) منتشر شد.
این كتاب روایت نوجوانی نویسنده است كه در آن سالها با دستكاری در شناسنامه و بالا بردن سنش به پادگان نظامی میرود تا در كنار دیگر داوطلبان آموزش بیند و راهی جبهه شود.
موضوع تغییر تاریخ تولد و ترس از لو رفتن این ماجرا، گرهای است كه تا انتها خواننده را با كتاب همراه میكند و ماجراهای دیگر در كنار آن شكل میگیرد.
ماجراهای دیگر به تعریف آنچه بر او و همراهانش گذشته و فضای دهه شصت و حال و هوای آن زمان مربوط میشود؛ از غافلگیریهای شبانه با خشم شب تا شركت در كلاسهای عقیدتی و انواع تنبیهات و تشویقات.
یكی از نكات مهم این كتاب این است كه نویسنده، این خاطرات را صرفاً روایت نمیكند و با بُعد داستانی كه به آن داده، كتاب را خواندنی كرده است. این بُعد داستانی را میتوان در انتخاب شخصیتها و فضاسازی اتفاقات مختلف مشاهده كرد.
نویسنده با توصیف و انتخاب شخصیتهایی كه واقعی هستند و بسیاری از خاطرهها به واسطه آنها شكل گرفته، فضایی را برای نوجوانان امروزی ترسیم میكند كه مشابه آن را كمتر در فیلم و سریال و یا كتابهای دفاع مقدس دیده و خوانده است.
در اصل «فرزندان ایرانیم» روایت نوجوانان و جوانانی است كه روزگاری از خودشان گذشتند و به جبهه رفتند. این موضوع وقتی با چاشنی طنز و موقعیتهای كمدی همراه شود، باعث میشود هم مخاطب نوجوان حال و هوای آن روزها را درك كند، هم صرفاً به قسمت تیره آن دوران نگاه نكند و شیرینی بعضی روزها و بعضی خاطرات را بچشد.
تجربه زیسته امیریان و اینكه او زمانی جزو همین نوجوانان بوده، بر باورپذیری و رعایت حد و مرزها تاثیر مستقیم گذاشته است.
گفتنی است این كتاب نمونه كوچك و خوبی از خاطرات ماندگار دوران دفاع مقدس است كه برای نسل جدید آگاهی بخش است و روزهای نگرانی و مبارزه برای میهن را برای آدمهایی كه در آن دوران زندگی میكردند، زنده میكند.