برگزیدگان جشنواره طنز دادخند معرفی شدند

برگزیدگان جشنواره طنز دادخند

با حضور رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور؛

اولین جشنواره طنز «دادخند» با معرفی و تجلیل از برگزیدگان در یزد به كار خود پایان داد.

1401/05/11
|
01:58
|

به گزارش فضای مجازی رادیو صبا به نقل از روابط عمومی حوزه هنری استان یزد، همزمان با روز مباهله، آیین اختتامیه نخستین جشنواره طنز «دادخند»، شامگاه دوم مرداد با حضور غلامعلی محمدی معاون رئیس قوه قضائیه و رئیس سازمان زندان‌ها و اقدامات تأمینی و تربیتی كشور، مهران فاطمی استاندار یزد، غلامعلی دهشیری رئیس كل دادگستری استان و جمعی از مسئولان، هنرمندان، شاعران، طنزپردازان و علاقه‌مندان به طنز در گذر فرهنگ و هنر یزد برگزار شد.



در این مراسم بر اساس رأی هیئت داوران، اسامی برگزیدگان و تقدیری‌های جشنواره در دو بخش «جرائم و آسیب‌های اولویت‌دار» و «دستگاه قضایی» به این شرح اعلام شد؛

برگزیدگان جشنواره طنز دادخند
در بخش «آسیب‌های اجتماعی» رتبه اول به حسن حاتمی بهابادی تعلق گرفت و احمد رفیعی وردنجانی و امیرحسین خوشحال به ترتیب رتبه‌های دوم و سوم را به دست آوردند.

در بخش «دستگاه قضا» نیز محمد فیاض‌فر موفق به كسب رتبه اول شد و علی برزگری خانقاه و محمدجواد حلوایی به ترتیب دوم و سوم شدند.

هیئت داوران با اهدای تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی از نفرات اول هر بخش تقدیر كرد.

همچنین با اهدای لوح سپاس و جایزه نقدی از نفرات دوم و سوم نیز قدردانی شد.

هیئت داوران جشنواره در بخش «آسیب‌های اجتماعی» احمد آوازه، محمد عظیمی، علی‌محمد شهیدی‌فر و محمود كیان‌آرا را شایسته تقدیر دانست و با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از آنان تقدیر كرد.

در بخش دستگاه قضایی نیز از مرضیه بختیارنصرآبادی، سجاد حسین‌زاده و محمدرضا زینلی با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی، تقدیر شد.

داوری آثار راه یافته به مرحله نهایی جشنواره بر عهده «ناصر فیض»، «عباس احمدی» و «مهدی پرنیان» سه طنزپرداز شاخص و برجسته كشور بود.

دبیر نخستین جشنواره طنز عدلیه «دادخند» هم با ارائه گزارشی از روند برگزاری جشنواره اظهار داشت: از بین آثار رسیده به دبیرخانه جشنواره، 122 اثر به لحاظ فنی و موضوعی مورد تأیید قرار گرفت و به بخش داوری راه پیدا كرد كه از این تعداد 50 اثر به مرحله نهایی داوری راه یافت.

حجت‌الاسلام مهدی پرنیان افزود: در نهایت با رأی هیئت داوران شش نفر حائز رتبه و هفت نفر نیز شایسته تقدیر شناخته شدند.

وی با اشاره به دریافت اثر از 22 استان كشور ادامه داد: شاعران و طنزپردازان استان‌های تهران، خراسان رضوی، قم، فارس، اصفهان، كرمان، البرز، گلستان، آذربایجان شرقی، اردبیل، ایلام، بوشهر، سیستان و بلوچستان، قزوین، گیلان، خوزستان، مركزی، كرمانشاه، چهارمحال و بختیاری، همدان، هرمزگان و یزد آثار خود را به این جشنواره ارسال كرده بودند.

مسئول دفتر طنز حوزه هنری استان یزد با بیان این كه برگزاری چنین رویدادی در تاریخ عدلیه كشور بی‌سابقه است، گفت: برگزاری این جشنواره توسط قوه قضاییه اقدامی خوب و مبارك است و خیلی خوب است كه یك قوه‌ای در كنار اقتدار، لب خندان هم داشته باشد.

وی اظهار داشت: امیدواریم این رویداد نقطه عطفی باشد برای سایر نهادها و سازمان‌ها كه با روی گشاده و روی باز با طنازها و جریان طنز برخورد كنند.

پرنیان افزود: هر چند ماهیت طنز انتقادی است اما هدف آن اصلاح است؛ طنز فاخر با هدف اصلاح، ممكن است نیش بزند و دردآور باشد.

دبیر جشنواره طنز دادخند با اشاره به كشف استعدادها و چهره‌های جدید در این جشنواره، ادامه داد: بسیاری از آثار متعلق به خانواده دستگاه قضا بود و ما انتظار نداشتیم در خانواده دستگاه قضا این همه شاعر و طنزپرداز وجود داشته باشد.

وی اظهار امیدواری كرد این جشنواره در سال‌های آینده نیز با قدرت و قوت بیشتری ادامه پیدا كند.

در این مراسم سرپرست حوزه هنری استان یزد هم در پیامی تصویری، ضمن تشكر از حضور پویا و پرشور طنزپردازان استان و كشور در این جشنواره گفت: پیش‌قدم شدن دستگاه قضا برای برگزاری جشنواره طنز، امری مبارك و ارزشمند است و این رویداد می‌تواند مسیری را پیش روی اتفاقات فرهنگی در عرصه ملی باز كند.

محمدصادق كوچك‌زاده با اشاره به اهمیت و سختی كار قضا افزود: در این رویداد ادبی، شاعران و طنزپردازان با زبان شیوا، صریح و شیرین به بیان و نقد دقیق و سازنده مسائل و موضوعات پیرامون دستگاه قضا پرداختند كه امری بدیع و جالب توجه بود.

وی اظهار امیدواری كرد این رویداد، سرآغازی برای برنامه‌ها و اتفاقات بسیار ارزشمندتر در این عرصه باشد.

سرپرست حوزه هنری یزد با اشاره به جمع‌آوری آثار ارزشمند و فاخر در این رویداد ادبی گفت: این جشنواره به لحاظ داوری و كیفیت آثار ارائه شده از سراسر كشور، در سطح خوبی برگزار شد.

ایجاد زمینه‌های ارتباط بیشتر دستگاه قضایی با اقشار تأثیرگذار اجتماعی همچون هنرمندان، نویسندگان، شاعران و طنزپردازان، شناخت سختی‌های كار قضایی و ایجاد دیدی واقع بینانه از تلاش‌های قوه قضاییه، استفاده از ظرافت، دقت و نگاه خاص شعرا و هنرمندان برای اطلاع‌رسانی از جرائم و آسیب‌های اجتماعی اولویت‌دار به منظور ارائه آموزش‌های پیشگیرانه از اهداف برگزاری این جشنواره عنوان شده است.

همچنین بهره‌گیری از زبان طنز به عنوان یكی از زیباترین و مؤثرترین قالب‌ها برای انتقال پیام و ارتقای فرهنگ جامعه، شكوفایی استعدادهای ادبی در حوزه شعر طنز، تولید محتوا و خلق آثار ادبی مانا و اثرگذار با موضوع عدلیه از دیگراهداف این رویداد بود.

نخستین جشنواره شعر طنز «دادخند» به همت دادگستری كل استان یزد و با مشاركت حوزه هنری یزد، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان و سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری یزد برگزار ‌شد.

استان یزد با وجود استعدادهای هنری و ادبی خلاق و توانمند به ویژه در حوزه شعر طنز و برگزاری محافل و انجمن‌های ادبی از جمله محفل طنز «قندشكن» كه از سال 1395 با هدف ترویج طنز عفیف و سالم، حفظ و انتشار اصطلاحات بومی و محلی، آشنایی خانواده‌ها و فرزندان با شیوه شوخی صحیح و سالم و ایجاد امید و نشاط اجتماعی در حوزه هنری یزد آغاز به كار كرده، یكی از استان‌های فعال و اثرگذار در حوزه شعر و ادب و طنز در كشور به شمار می‌آید.

دسترسی سریع