وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دیدار با جمعی از طنزپردازان كشور، از پیشنهاد برگزاری جشنواره طنز رسانهای استقبال كرد.
به گزارش شیرین طنز، به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، محمدمهدی اسماعیلی در نشست صمیمانه با طنزپردازان رسانهای و آیین یادبود زندهیاد «كیومرث صابری فومنی» موسس نشریه طنز «گل آقا» كه عصر جمعه (9 اردیبهشتماه 1401) از سوی معاونت اموز مطبوعاتی و اطلاعرسانی در مجتمع باغ زیبای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی، حجتالاسلام و المسلمین سید محمود دعایی، مدیرمسئول روزنامه اطلاعات و جمعی از فعالان طنز رسانهای كشور برگزار شد، گفت: مرحوم صابری فومنی، مسائل مربوط به جامعه را با زبان گویای طنز مطرح میكرد.
صادقانه برای مردم مینوشت
اسماعیلی با اشاره به اینكه زنده یاد صابری فومنی صادقانه برای مردم مینوشت، ضمن قدردانی از حضور طنزپردازان رسانهای در این مراسم، تاكید كرد: برای انتقال مشكلات جامعه، زبان طنز، زبانی گویا و رسا محسوب میشود و به نظر میرسد با زبان طنز میتوان مسائل كشور را بهخوبی بیان كرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همین رابطه افزود: زبان طنز علاوه بر ایجاد شادی در جامعه با استفاده از جادوی كلمات، در جان و روح مخاطبان مینشیند.
وی با اشاره به پیشنهاد مطرح شده درخصوص راهاندازی جشنواره طنز رسانهای، ضمن استقبال از برگزاری چنین رویدادی، اظهار امیدواری كرد تا برگزاری این جشنواره بتواند برای رشد و گسترش هرچه بیشتر طنز در حوزه رسانه ونشر، موثر واقع شود.
اسماعیلی افزود: ما در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی این آمادگی را داریم كه در معرفی بیشتر عزیزانی كه در مسیر اعتلای هنر در كشور تلاش كرده اند، اقدامات لازم را انجام دهیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان سخنان خود اظهار امیدواری كرد كه با همكاری همه دستگاههای مسئول در حوزه فرهنگ و هنر بتوانیم باردیگر موضوع طنز را از انزوایی كه امروزه در آن گرفتار شده است، خارج كنیم.
در این مراسم همچنین، غلامعلی حداد عادل رییس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی، حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمود دعایی مدیر مسئول روزنامه اطلاعات، رضا رفیع طنزپرداز و شماری از دیگر طنزپردازان كشور حضور داشتند و دقایقی در وصف مرحوم صابری فومنی به ایراد سخن پرداختند.
یار دیرین شهید رجایی
غلامعلی حداد عادل رئیس فرهنگستان زبان و ادبیات فارسی طی سخنانی گفت: خوشحالم كه با برگزاری یادواره كیومرث صابری فومنی، یاد وخاطره این طنزپرداز نامی كشور زنده نگه داشته شد. باید تلاش كنیم زوایای شخصیتی گل آقا بیش از پیش به جامعه معرفی شود.
وی اظهار كرد: سابقه همكاری زیادی با زنده یاد صابری فومنی داشتم به طوری كه در ستون «قلم رنجه»، یادداشتها و مطالب متعددی درقالب طنز به رشته تحریر در میآوردم.
حداد عادل با تبیین زوایای شخصیتی گل آقا گفت: صابری فومنی یار دیرین شهید رجایی و طرفدار همیشگی انقلاب و نظام اسلامی بود. هنر برجسته او در سالهای دفاع مقدس همواره در خدمت كشور قرار داشت و او تا آخرین روز عمر خود هرگز قلم و قریحه سرشار خود را جز در راه ایمان و باور خود بهكار نگرفت.
او افزود: شوخ طبعی، توجه به جوانان و همچنین تعهد به موازین اخلاقی از جمله مهم ترین ویژگیهای شخصیتی و كاری كیومرث صابری بود.
زوایای شخصیتی كیومرث صابری فومنی
حجتالاسلام دعایی نیز در سخنانی ضمن تبیین زوایای شخصیتی كیومرث صابری فومنی، گفت: كیومرث صابری سالها در دولت خدمت كرد. مشاور شهید رجایی و مقام معظم رهبری بود و مقام معظم رهبری در پی درگذشت كیومرث صابری درخصوص جایگاه وی پیامی را صادر كردند.
دعایی به بیان خاطراتی از همكاری كیومرث صابری با روزنامه اطلاعات پرداخت و گفت: مرحوم صابری فومنی، توانایی بسیاری در پرداختن به مسائل طنز داشت. سابقه همكاری با مجله «توفیق» را داشت و نمونه كارش هم در نشریه بعثه حج عرضه شده بود. بعثه مقام معظم رهبری در ایام حج، نشریهای را بهطور روزانه منتشر میكرد كه همان جا تهیه و بین حجاج توزیع میشد كه اخبار و رهنمودهایی در اختیار حجاج قرار میداد.
وی افزود: صابری در آن نشریه ستونی داشت به عنوان «جعفر آقا»؛ و در آن ستون مطالبی مینوشت كه خیلی جالب بود، طوری كه حجاج وقتی نشریه را ورق میزدند اولین مطلبی كه میخواستند بخوانند، همین مطلب آقای صابری بود. وقتی كه ما از استعدادی كه ایشان داشت و استقبالی كه از مطالبشان میشد مطلع شدیم، پیشنهاد دادیم ایشان در اطلاعات هم این كار را با همان سبك و سیاق حساب شده، دقیق و رعایت همه موازین دنبال كند كه ایشان پذیرفت و البته شرطی هم گذاشت، شرطش این بود كه ما هیچگاه مانع انتشار مطلبش نشویم. گفتم من قول میدهم مطلب شما را همیشه بعد از چاپ بخوانم و همین طور هم بود. من چند تا مطلب را همیشه بعد از چاپ میخواندم، یكی مطلب آقای جلال رفیع بود كه سخن روز و سرمقاله را مینوشت، یكی هم مطلب ایشان بود.
طنز گل آقا به دور از هرگونه توهین و تهمت
رضا رفیع مجری و نویسنده طنزپرداز نیز در ادامه این مراسم به برخی از فعالیتهای خود در این عرصه اشاره كرد و افزود: در سه سال آخر انتشار مجله «گل آقا» به عنوان سردبیر در این مجله مشغول به فعالیت بودهام.
وی با اشاره به اینكه طنز گل آقا به دور از هرگونه توهین و تهمت و در كمال ادب در قالب ادبیات بود، گفت: مرحوم صابری همیشه بر روی این موضوع تأكید داشت و از همه اعضای تحریریه این مجله، چنین طنزی را میخواستند.
رفیع با بیان اینكه رعایت نجابت و ادب در طنز گل آقا مشهود و قابل درك بود، خاطرنشان كرد: یكی از سفارشات كیومرث صابری، رندی در طنز نویسی بود كه یكی از ویژگیهای مهم طنز صابری بود.