چهاردهمین شماره ماهنامه سهنقطه (مكتوب طنز + جد فارسی) منتشر شد. «شرح ماجرای طبخ و سِرو و صَرف در طریقت طعام» عنوان پرونده شماره چهاردهم سهنقطه است.
به گزارش خبرگزاری فارس، چهاردهمین شماره ماهنامه سهنقطه (مكتوب طنز + جد فارسی) منتشر شد. «شرح ماجرای طبخ و سِرو و صَرف در طریقت طعام» عنوان پرونده شماره چهاردهم سهنقطه است.
پرونده غذا به سه بخش تقسیم شده؛ بخش نخست شامل تأملاتی درباره ماهیت غذا و اصل غذاخوردن است، «و آن لقمه جبرانی» نوشته كورش علیانی، «این بیهنر پیچپیچ» از پرستو صاحبی، «گرسنگیام هنوز آنجا بود» نوشته معین ابطحی، «آدمی خرس است یا پلیكان؟» از محمدحسین افخمی، «چهار درشت نثار روح پزنده و خورنده» نوشته افشار مقدم نوشتههای بخش نخست پرونده غذا را تشكیل میدهند.
دسته دوم نوشتههای پرونده به انواع و اقسام غذا و نحوه مواجهه آدمها با غذا میپردازد. «اِوری فود یا همه چیز درباره خوردن» نوشته بلندی است از مریم حسننژاد كه درباره انواع غذاهای ایرانی از غذاهای برنجی تا غذاهای نانی، چند بزنگاه مهم در غذای ایرانی، نقد افسانههای رایج درباره غذا، تأملی در غذاهای وارداتی و… . «كوفتت بشه به حق علی» نوشته مریم نظامدوست درباره شوآف كردن با غذاست، «هشتگ آبمغز ترند شده» از رضا سعیدی ورنوس فادرانی درباره غذابازهای حرفهای در شبكههای اجتماعی است، «نپرس فقط بخور» گریزی معناشناختی است به نامهای عجیب منوی كافهها و رستورانها از مسعود میر، «دانشجو بیدار است، از گوشت خر بیزار است» از میلاد ملاعبدالوهاب شرح و تفسیر غزلی از حافظ درباره غذاست.
نوشتههای بخش سوم پرونده با مطلب «یك وسیله كمكآموزشی» از هادی مقدمدوست آغاز میشود كه به تأمل درباره دلایل غذاخوردن پرداخته است. سید اكبر میرجعفری از تجربههای خود درباره حذف و اضافههای غریب در غذاها نوشته، احسان رضایی درباره حالات و عادات غذایی مشاهیر ادبیات گفته. مطلب علیرضا محمودی نیز مرثیهای است برای كباب كوبیده.
پایانبخش پرونده غذا پنج تكنگاری درباره غذاهای ایرانی به قلم محمد طلوعی است؛ كباب و آبگوشت و قیمه و قرمهسبزی و نیمرو پنج گنج سفره ایرانیاند كه ذكرشان به تفصیل در این تكنگاریها رفته.
اعلانات علیاكبر قاضیزاده و شكوه علفزار از رضا دباغی و زرد عمیق زهرا درمان از نوشتههای كرسی آزادنویسی سهنقطهاند.
تهرانشهر بخش ویژه سهنقطه برای شهر تهران است. در تهرانشهر شماره 14 احسان حسینینسب در نوشتهای با عنوان «آشوویتس، ته شهباز جنوبی» از محله كودكی خود نوشته و محسن فرجی نیز در «خانههای خوشبختی كه از پنجرههایشان بوی خوراك میآید» از نخستین مواجهههای خود با تهران گفته است. سعید مروتی در سلسله نوشتههای خود درباره تصویر تهران در سینمای ایران به سراغ «خداحافظ رفیق» امیر نادری رفته. نوشته مریم حسننژاد نیز درباره تفریحات ساده زندگی شهرنشینی در مركز تهران است.
تاریخچه قدیمیترین رستورانهای تهران، اطلاعاتی كه درباره غذاهای ایرانی نمیدانیم، آداب و عادات غذاخوردن ایرانی، آماری از رستورانرفتن ایرانیان و روایتی از كتاب آشپزی رزا منتظمی و نجف دریابندری مطالب بخش «نیمخط» شماره 14 سهنقطهاند.
چهاردهمین شماره «سهنقطه» به مدیرمسئولی امید مهدینژاد و سردبیری مرتضی كاردر و مدیریت هنری محمد صمدی، به قیمت 34 هزار تومان در كتابفروشیها و دكهها و فروشگاههای آنلاین عرضه شده است.