مشكلات مالی و كم كاری برخی از فعالان طنز ادبی در كشور

با توجه به گرانی كاغذ مطبوعات بسیاری از نشریه‌ها و روزنامه‌های طنز ادبی در كشور از فعالیت خود كم كرده‌اند.

1398/05/28
|
07:48
|

عباس احمدی طنزپرداز ادبی كشورمان، در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه ادبیات گروه فرهنگی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص ژانر طنز در آثار ادبی گفت: واژه طنزادبی از زمان مشروطه به بعد به ادبیات ایران وارد شد. البته قبل از زمان مشروطه گونه‌ای از طنز مانند هجو و … در شعر ادبی به كار می‌رفت.

وی افزود: منظور از طنز ادبی ، نوشته‌های انتقادی است كه با زبانی نشاط آور و كنایی سعی در نشان دادن مشكلات اجتماعی بشر با بزرگ نمایی دارد. از نوشته‌ها و داستان‌های كوتاه مرحوم جمال زاده طنز وارد ادبیات داستانی ایران شد.

این طنزپرداز ادبی درباره ارزیابی خود از وضعیت طنز در جامعه اظهار داشت: از نظر كمی دوران بعد از انقلاب پیشرفت خوبی در زمینه طنز ادبی داشتیم. از نظر كیفی هم خوشبختانه آثار خوبی در زمینه تولید طنزادبی داشتیم. رسانه‌ها و فضای مجازی در افزایش خوب و بد طنز بی تاثیر نیست.

وی افزود: جامعه ایرانی از دیرباز یك جامعه تاریخی بوده است. معمولا شاعران و نویسندگان در قالب طنز انتقادات خود را بیان می‌كردند كه همین كار به افزایش ادبیات طنز كمك كرد.

احمدی ادامه داد: این روز‌ها نشر مكتوب ما در خصوص ادبیات طنز از بین رفته است و فضای مجازی بیشتر در این حوزه فعال است.

احمدی در خصوص تفاوت طنز و هجو اظهار كرد: هجو یك نوشته یا شعری با مضمون غرض شخصی است. مثلا دو فردی كه با هم بد بودند با زبان شوخ طبعانه و حرف‌های ركیك به سركوبی طرف مقابل می‌پرداختند. اما طنز جنبه محترمانه و انصاف گونه دارد و بیشتر مشكلات اجتماعی را با زبان لطیف بیان می‌كند.

احمدی با اشاره به مشكلات مالی و كم كاری برخی از فعالان طنزادبی در كشور بیان كرد: با توجه به گرانی كاغذ مطبوعات بسیاری از نشریه‌ها و روزنامه‌های طنزادبی در كشور به جلوگیری از فعالیت خود اقدام می‌كنند.

احمدی با اشاره به مخاطب كتاب‌های طنز اظهار داشت: مخاطب كتاب شعر طنز نسبت به شعر‌های جدی كمتر است. چرا كه در حوزه شعر و ادبیات طنز، آثار به مخاطب معرفی نمی‌شود. من از دولت خواستار حمایت بیشتر از طنزپردازان ادبی كشور هستم.

وی ادامه داد: به عنوان طنزپرداز ادبی از مسئولان خواستارم تا ادبیات طنز به عنوان رشته در دانشگاه‌ها تدریس شود تا باعث آشنایی بیشتر مخاطبان با آثار طنزادبی شود. باید مراسمی برای اهدای جوایز محدود به طنزادبی برگزار شود. ما در حوزه شعر جشنواره شعر فجر داریم؛ اما در حوزه طنز هیچ جشنواره‌ای برگزار نمی‌شود.

دسترسی سریع