نویسنده كتاب «كالبدشناسی طنز در شعر متعهد انقلاب اسلامی» معتقد است: در ادبیات انقلاب اسلامی، طنز یكی از بهترین شیوه های بیانی به شمار می آید زیرا طنز را نوعی اعتراض و اعتدال و پالایش خشم و نفرت دانسته اند.
به گزارش ایرنا، فاطمه تسلیم جهرمی در این كتاب افزوده است: طنز انقلابی زمانی در اثر شاعر یا نویسنده به ظهور میرسد كه در اندیشه او بن مایههایی از تعهد و مسئولیت پذیری وجود داشته باشد زیرا طنز واقعی به دور از نگرش نقادانه نسبت به امور، تحقق پیدا نمیكند و چنان كه میدانیم نقد نیز خود جلوهای از تعهد است.
این نویسنده اهل استان فارس، كتاب خود را با تعریف طنز، نظریههای طنز و پیشینه آن در ادبیات فارسی آغاز كرده و در مباحث بعدی طنز در انقلاب اسلامی را با ذكر نمونهها و توضیحات به پیش برده است.
تسلیم جهرمی متولد 1360 در این كتاب كه به مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد تقدیم كرده، نام 13 شاعر را ذكر كرده و آنان را نامداران عرصه طنز در شعر انقلاب نامیده است.
برخی از این شاعران را مردم به عنوان شاعر معمولی (بدون قید طنزآور) میشناسند و نویسنده با اذعان به این موضوع، رگههای طنز را از میان سرودههای آنان استخراج كرده است.
بر این پایه شاعرانی مانند مهرداد اوستا، قیصر امین پور، طاهره صفارزاده در ردیف نامداران عرصه طنز در شعر انقلاب فرض شده اند.
این كتاب (سال چاپ 1397) میتواند علاقه مندان عرصه شعر و طنز را با خود همراه كند و به نوشته نویسنده آن بخشی از پژوهشی بزرگتر راجع به طنز در دوره معاصر ایران است.
بخشی از سروده یكی از شاعران كه به تقلید از نظامی گفته شد و در این كتاب آمده، چنین است:
ای همه هستی زتو پیدا شده
صاحب پول از تو توانا شده
آنكه ز كس رشوه نگیرد تویی
وان كو پارتی نپذیرد تویی
…
هان برسان از ره لطف و كرم
اسكن بسیار، كه بی درد و غم
شكر تو گوییم فزون از شمار
ذكر تو سازیم همیشه شعار
این كتاب را انتشارات پرتو رخشید شیراز در 289 صفحه و شمارگان 1000 نسخه به سفارش و حمایت حوزه هنری انقلاب اسلامی استان فارس تولید و منشتر كرده است.