طنزهای عبید زاكانی در شهر كتاب گونه‌ شناسی می شود

«گونه‌شناسی طنزهای عبید زاكانی» در پنجمین و ششمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ عبید زاكانی بررسی می‌شود.

1397/11/08
|
11:00
|

به گزارش خبرگزاری كتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی موسسه شهر كتاب، طنز فارسی پیش از عبید به طور جسته و گریخته، بیشتر با نام هزل، در آثار ادبی فارسی، به‌ویژه در ادبیات عرفانی وجود داشته است.

عبید زاكانی طنزپردازی را به طور تخصصی پی گرفت و از این جهت در ادبیات فارسی مقام مؤسس دارد. با این حال، طنز عبید همچنان به مرزبندی میان اخلاق و غیراخلاق پایبند نیست. مطالعات نشان می دهد كه او با نگاه تخصصی به طنز، از گونه‌های حرفه‌ای آن مانند حكایت و لغتنامه و شعر سود جسته است و هر كدام از این گونه‌ها در كار او ویژگی‌های فنی خود را دارند كه چراغ راه طنزنویسان بعدی قرار گرفته است.

همچنین طنزهای وی، به لحاظ موضوعی بیشتر درباره‌ی مسائل اجتماعی و اخلاقی و هر كدام با موضوعات ریزتر پدید آمده‌اند كه رویكرد فكری عبید را به منزله‌ی اصلاح‌گر جامعه‌ زمان خویش نشان می‌دهند.

پنجمین و ششمین نشست از مجموعه درس‌گفتارهایی درباره‌ی عبید زاكانی به «گونه‌شناسی طنزهای عبید زاكانی» اختصاص دارد كه با سخنرانی علیرضا فولادی، استاد دانشگاه، شاعر و پژوهشگر طنز، در روز چهارشنبه 10 و 17 بهمن در مركز فرهنگی شهركتاب واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان شهید احمد قصیر (بخارست)، نبش كوچه‌ی سوم برگزار می‌شود.

دسترسی سریع