ناصر فیض : «قمپز» نشان داد كار باید دست اهلش باشد

در 127اُمین جلسه از مجموعه برنامه‌های «دگرخند» كه با حضور شاعران طنزپرداز قمی برگزارشد، ناصر فیض گفت: طنز به‌دور از كلمات سخیف و ابتذال است، طنزپرداز انسان فرهیخته و آگاه جامعه است.

1397/06/14
|
13:18
|

به گزارش پایگاه خبری حوزه هنری، 127 اُمین جلسه از مجموعه برنامه‌های «دگرخند» با حضور جمعی از علاقه‌مندان در سالن مرحوم امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد. در این جلسه، عباس احمدی، شاعر، طنزپرداز و از بانیان برنامه قمپز حوزه هنری استان قم و ناصر فیض مدیر دفتر طنز حوزه هنری به همراه جمعی از نویسندگان، شاعران، طنزپردازان برنامه قمپز و علاقه‌مندان به این برنامه حضور داشتند.

در ابتدای این برنامه عباس احمدی درباره نحوه شكل‌گیری برنامه قمپز گفت: در سال 1391 برنامه «در حلقه رندان» در شهر قم برگزار شد، سپس ایده اینكه برنامه‌ای مخصوص طنزپردازان قمی ایجاد شود به ذهن ما و چند تن از دوستان خطور كرد و جشنواره «سوهان روح» را در سال 92 برگزار كردیم. به یك سال نرسیده بود كه برنامه قمپز با رویكرد طنز به مسائل اجتماعی به شكل ماهانه شكل گرفت و امروز بیش از 36 جلسه از آن برگزار شده است. بازخوردها، انتشار كلیپ در فضای مجازی و جریان‌سازی برخی از اشعار خوانده شده نشان می‌دهد كه این برنامه توانسته است توجه مخاطبین را به خود جلب كند.

وی ادامه داد: با توجه به فضای حاكم بر شهر قم كه محدودیت‌هایی مانند اجرای كنسرت و برنامه‌هایی از این دست وجود دارد، برنامه قمپز كه برنامه‌ای است كه به شعر و نثر طنز می‌پردازد مخاطبین بسیاری را جذب كرده است. از طرفی به دلیل ارتباط این برنامه با یك نهاد انقلابی مانند حوزه هنری، سبب شده است تا حساسیتی درباره این برنامه به وجود نیاید. شهر قم دارای شخصیت‌های طنز‌پرداز مشهوری است كه از میان آن‌‌ها می‌توان به میرزا دلشاد قمی، دركی قمی و شاطرعباس صبوحی قمی اشاره كرد.

این شاعر طنزپرداز تصریح كرد: در شهر قم شاعران طنزپرداز بسیاری حضور دارند و همین مسئله سبب شده است تا از تمامی اقشار حتی از روحانیون نیز به این برنامه علاقه‌مند شوند و افرادی مانند حجت‌الاسلام محمد حسینی كه به عنوان یكی از شاعران فعال در برنامه قمپز حضور دارند، نشان می‌دهد كه توانسته‌ایم فعالیت مثمر ثمری را داشته باشیم و در این میان بازخوردهای بسیاری خوبی از طرف مخاطبین دریافت كنیم. كتاب مستطاب قمپز یكی از همین اتفاقات خوب است كه اشعار برگزیده توسط من جمع‌آوری شده و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده است. همچنین برنامه‌ریزی شده است كه كتاب بعدی قمپز به نثر اختصاص یابد و آثار برگزیده نثر این برنامه به چاپ برسد.

در ادامه ناصر فیض به موضوع طنز پرداخت و درباره اشعار طنز گفت: در برخی از استان‌ها شعر طنز به خوبی رشد نكرده است، اما ما شاهد هستیم در برخی از استان‌ها مانند قم، كرمان، اصفهان و یزد، برنامه‌های بسیار خوبی برگزار می‌شود و اشعار بسیار قوی خوانده می‌شود. به عنوان نمونه، در برنامه اخیری كه در كرمان برگزار شد از میان 20 شعر خوانده شده 15 شعر قوی بودند كه این آمار بسیار خوبی است. قم نیز واقعا میزبان شاعران و طنزپردازان بسیار خوبی است كه امیدواریم شاهد تبلور این استعدادها در استان‌های دیگر نیز باشیم.

وی ادامه داد: متاسفانه هرجایی كه كار در دست مسئولی باشد كه اهل آن كار نباشد، نتایج خوبی حاصل نمی‌شود. زمانی كه عباس احمدی در حوزه هنری قم مشغول به كار شد من گفتم باید منتظر نتایج خوبی از كار وی باشیم؛ زیرا او از جنس و اهل این كار است. این روزها بسیاری ادعای كار فرهنگی دارند اما زمانی كه جشنواره‌ای برگزار می‌شود یا فردی افتخاری كسب می‌كند می‌بینیم كه یك پای او در حوزه هنری و برنامه‌های این مجموعه است. هرجایی كه ما نتیجه نگرفتیم به دلیل آن است كه كسانی مسئولیت اداره آنجا را داشتند كه اهل آن كار نبودند، اما در شهر قم شاهد اتفاقات بسیاری خوبی هستیم و امیدواریم كه این مسئله ادامه داشته باشد.

در پایان این برنامه حجت‌الاسلام محمد حسینی، ملیحه رجایی، محمد غفاری، حسن بشتاب، مهدی كبیری، فرهاد موحدی، سید مصطفی فاطمی و محمدحسین علیان به شعرخوانی پرداختند.

«دگرخند» به همت دفتر طنز حوزه هنری به صورت ماهانه در سالن امیرحسین فردی برگزار می‌شود.

دسترسی سریع