دیده شدن به چه قیمتی؟! از "شهر فرنگ "بشنوید

فضای مجازی این روزها بستری را فراهم آورده تا افراد بتوانند در آن شناخته شوند و دنبال كنندگان زیادی داشته باشند. برای رسیدن به این هدف اما برخی افراد نه به استعداد و توانایی های خود بلكه به روش های نادرست و غیر اخلاقی دست می زنند.

1400/07/06
|
11:59
|

فضای مجازی این روزها فرصتی است تا افراد بتوانند در آن هنر، استعداد و توانایی خاص خود را با دیگران به اشتراك بگذارند و این گونه شناخته شوند و دنبال كنندگان زیادی داشته باشند. این اتفاق به خودی خود اتفاق بدی نیست و از جمله فرصت هایی به شمار می رود كه رسانه های مجازی در اختیار افراد برای دیده شدن و حتی موفقیت قرار می دهند.با این وجود گاهی برخی افراد این فرصت موجود در فضای مجازی را به تهدید تبدیل می كنند؛ تهدیدی كه گاه به خودشان ضربه می زند و گاه آبروی دیگران را بازیچه قرار می دهد.

بسیاری از كارشناسان معتقدند فضای مجازی شمشیری دو دم است كه فرصت ها و تهدیدها در آن شانه به شانه یكدیگر در حركتند؛ یعنی اگر از آن درست استفاده شود فرصت ساز و اگر از آن نادرست استفاده شود تهدید آفرین خواهد بود.

در سال هایی كه رسانه های مجازی در كشور فراگیر شده اند در كنار امكانات مناسبی كه در اختیار افراد قرار داده اند، شاهد موارد زیادی از سوءاستفاده از فضای مجازی و استفاده نادرست از آن بوده ایم. انتشار اخبار كذب یا خبرهای مربوط به زندگی چهره های شناخته شده در فضای مجازی توسط برخی افراد، یكی از همین سوءاستفاده هاست كه با هدف دیده شدن در فضای مجازی صورت می گیرد.

همین چند هفته پیش بود كه خبری در رسانه ها منتشر شد مبنی بر شكایت یكی از بازیگران سرشناس به مراجع قانونی از صفحه ای در اینستاگرام كه برای به دست آوردن دنبال كنندگان زیاد در فضای مجازی اخبار جعلی در خصوص زندگی خصوصی این بازیگر منتشر كرده است. از این دست اقدامات نادرست در فضای مجازی زیاد رخ می دهد.

سوءاستفاده كنندگان از فضای مجازی فقط به افرادی ختم نمی شوند كه با دستمایه قرار دادن زندگی خصوصی دیگران سعی در بالا بردن دنبال كتندگان خود دارند. اینگونه رفتارها سویه های متفاوتی دارد. برخی اشخاص كه می توان آنان را اوباش مجازی نامید نیز با اشتراك گذاری عكس ها و ویدیوهای نامتعارف از خود، افراد و محیط اطرافشان سعی در دیده شدن در فضای مجازی را دارند. گاه محتواهای به اشتراك گذاشته شده توسط این افراد در فضای مجازی آنچنان با اصول اخلاقی و انسانی مغایر است كه می‌تواند روح و روان جامعه را خدشه دار سازد. مانند ویدیویی كه بتازگی از آزار و اذیت یك توله خرس توسط عده ای از افراد در فضای مجازی منتشر شد. در اینجا شاید این سوال پیش آید، كه راه مقابله با اینگونه رخدادها در فضای مجازی چیست؟ آیا می توان به دلیل آسیب های موجود در فضای مجازی فرصت های بی شمار آن را نادیده گرفت؟




"شهر فرنگ" با پخش ترانه های نشاط آفرین به همراه آیتم های نمایشی كوتاه با بیان طنز به نقد مسایل سیاسی ، اقتصادی، ورزشی و اجتماعی میپردازد. این برنامه از شنبه تا چهارشنبه ساعت 9 صبح به مدت 60 دقیقه راهی آنتن صبا می شود.

شهر فرنگ در بخش نمایشی با بیان طنز به موضوع " تب دیده شدن در فضای مجازی"پرداخته است ،در ادامه شنونده این بخش باشید.

دسترسی سریع