غلامرضا سنجابی استاد دانشگاه و یكی از فرمانده و جانباز جنگ تحمیلی به مناسبت هفته دفاع مقدس مطرح كرد تجلی عشق به وطن و شرافت و ایثارگری

برنامه «فرش قرمز» به مناسبت هفته دفاع مقدس جمعه 6 مهر میزبان غلامرضا سنجابی استاد دانشگاه و یكی از فرماندهان و جانبازان 8 سال دفاع مقدس بود.

1403/07/07
|
13:55
|

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، « «فرش قرمز» یكی از برنامه‌های گفت‌وگو محور این شبكه رادیویی است كه در فضایی متفاوت میزبان نخبگان و فرهیختگان كشور می‌شود. این برنامه در فضای صمیمی مخاطبان را با مسیر موفقیت این نخبگان آشنا می‌كند و همزمان با هفته دفاع مقدس میزبان سرهنگ غلامرضا سنجابی فرمانده و جانباز دفاع مقدس و استاد دانشگاه بود.
سرهنگ سنجابی در این گفت‌وگوی صمیمی از مسیری كه در سال‌های پرافتخار دفاع مقدس گذرانده بود برای شنوندگان رادیو صبا توضیح داد.
وی با اشاره به اولین روز آغاز جنگ تحمیلی گفت: اولین روز جنگ همزمان با بازگشایی مدارس و ورود من به اول دبیرستان بود. صدام به پالایشگاه نفتی كه در كنار مدرسه ما در كرمانشاه بود حمله كرد و ما بهت زده از اتفاقی كه رخ داده نمی‌دانستیم كه این آغاز جنگ تحمیلی است.
سنجابی در خصوص آن روزها و دوره نوجوانی‌اش افزود: برای من كه نوجوان بودم این اتفاق یك شوك بود اما همان زمان ما با این نگاه كه باید از كشورمان دفاع كنیم از رزمندگان حمایت می‌كردیم و چون منطقه ما نیز در معرض حمله بود روزهای سختی را پشت سر می‌گذاشتیم.
این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به حضورش در جبهه دفاع مقدس عنوان كرد: پس از پایان درس باید به خدمت سربازی می‌رفتم و مشتاقانه ارتش جمهور اسلامی را برای حضور در جبهه انتخاب كردم، چرا كه دوست داشتم به صورت برنامه‌ریزی شده و با مهارت كامل در كنار رزمندگان باشم از این رو در طول خدمتم دوره‌های آموزشی نظامی مدونی را گذراندم.
وی ادامه داد: پس از سربازی برای ورود به دوره‌های نظامی ارتش باید آزمون می‌دادیم كه من از میان دوازده نفر شركت كننده در این آزمون پذیرفته شدم كه بخشی از این موفقیتم را مدیون آمادگی جسمانی‌ام می‌دانم.
سنجابی در پاسخ به پرسش مجری درباره موفقیت‌های ورزشی و آمادگی بدنی‌اش گفت: از سال 1357 ورزش جودو را به طور جدی زیر نظر استاد آزادی شروع كرده‌بودم ودر سال 1359 قهرمان اول استان كرمانشاه شدم. دو سال بعد قهرمان جودوی كشوری را از آن خود كردم و این توانایی به من كمك كرد كه در عرصه جنگ با آمادگی خاصی حضور پیدا كنم.
این فرمانده جنگ كه مسئولیت هیئت جودو و دفاع شخصی ارتش و نایب رئیسی جودو در نیروهای مسلح كشور را در آن سال‌ها را نیز برعهده داشت عنوان كرد: توانایی یك رزمنده او را می‌تواند به عرصه‌های حساس رزمی نزدیك‌تر كند و من با گذراندن دوره‌های دلفوس در آن دوران مسئولیت آموزش و راهبری رزمندگان را در ارتش برعهده گرفتم.
وی با اشاره به عمق شرافت و ایثارگری رزمندگان دفاع مقدس یا ذكر خاطره‌ای گفت: سرمایه ایران در این هشت سال رشادت و فداكاری جوانانی بود كه برای دفاع از وطن از زندگی خود چشم پوشیده بودند. یكی از نیروهایم به نام شهید علی ویسی در ماه‌ آخر خدمت سربازی‌اش علی‌رغم اینكه می‌توانست در عملیات‌ شركت نكند اما اصرار می‌كرد كه من همراه شما می‌ایم. با وجود مخالفت همه او دوش به دوش ما در منطقه عملیاتی حاضر شد و در منطقه مین به شهادت رسید. من این اصرار را فقط در قابی به نام تجلی عشق به وطن و شرافت و ایثارگری می‌توانم ترسیم كنم.
فرمانده یگان‌های مهندسی رزمی ارتش جمهوری اسلامی ایران با اشاره به جوانان نخبه ارتشی در این دوران متذكر شد: اگر امروز صحبت از جوانان نخبه می‌شود من شاهد جوانان نخبه‌ای در اطرافم بودم كه كسی آن‌ها را نمی‌شناخت و بخشی از موفقیتی كه در عملیات كسب می‌كردیم به پاس حضور آن‌ها بود. به طور مثال ما در بخش تجهیزات نظامی كه به شدت تحریم بودیم و برای تعمیر و پشتیبانی تجهیزات لجستیكی هیچ ابزار و قطعه‌ای نداشتیم اما چند جوان در واحد لجستیكی ارتش بودند كه در همان خط مقدم با تبحر و دانش خود این تجهیزات را تعمیر می‌كردند. همواره به هوش و خلاقیت آن‌ها اشاره می‌كردم و مطمئن بودم كه با وجود این جوانان ما شكست نمی‌خوریم.
به گفته این فرمانده ارتش، به عنوان استاد دانشگاه وقتی جوانان امروز را با همان خلاقیت و نخبگی و حتی فراتر از نسل قبل می‌بینم به حضور آن‌ها در عرصه‌‌ فناوری‌های نظامی افتخار می‌كنم.
سنجابی در پاسخ به اشاره مجری برنامه مبنی بر تألیف كتاب «مبانی فرهنگ دفاعی» در حوزه دفاع مقدس اظهار داشت: تمام یافته‌ها و دانش خود را در عرصه دفاع نظامی را با همراهی همكارانم یاسر شیخویسی، مجتبی ملكشاهی در كتابی با عنوان مبانی فرهنگ دفاعی جمهوری اسلامی ایران (اندیشه‌ها، مولفه‌ها و راهكارها) نگاشته‌ام تا برای دانشجویان در این عرصه مرجع قابل اعتمادی به شمار آید.
وی با تأكید بر حضور همه آحاد مردم در جنگ هشت ساله ایران و عراق گفت: فرهنگ ایثار و مقاوت در همه بخش‌های جامعه ایران نهفته است. در این سال‌ها با حضور اقلیت‌های دینی در جنگ و حضور پررنگ زنان به این نتیجه رسیدیم كه برای دفاع از كشور هیچ بخشی از جامعه خود را كمرنگ ندیده‌است.
این فرمانده دفاع مقدس با اشاره به حضور زنان در عرصه دفاع مقدس اظهار داشت: در منطقه عملیاتی كردستان چه بسیار زنانی بودند كه در این عرصه حضور داشتند. به طور نمونه بانو احمدی معروف به مادر احمدی در این منطقه مایحتاج رزمندگان را از بازار تهران با چند كامیون خریداری می‌كرد و به كردستان می‌آورد و در مریوان این وسایل و تجهیزات را به بخش پشتیبانی تحویل می‌داد. این زن نمونه‌ای كوچك از بسیار زنان و مادرانی بود كه در این هشت سال حضورشان موثر بود.
سرهنگ سنجابی با ذكر خاطره‌ای از فرماندهی شهید صیاد شیرازی گفت: شهید صیاد شیرازی یكی از نخبگان عملیات‌های ارتش بود و یكی از ویژگی‌‌های او استفاده ازاستراتژی غافلگیری دشمن بود كه طراحی عملیاتی كه منجر به فتح خرمشهر شد را با همین شیوه برعهده گرفته بود.
وی ادامه داد: در عملیات بیت‌المقدس 5 در منطقه مریوان از من خواستند كه طی عملیات رزم متحرك پیش برویم. ما كه هیچ شناختی از موفقیت در این‌باره نداشتیم با اعتماد كامل این عملیات پیچیده را پیش بردیم و در نهایت با غافلگیری دشمن در این منطقه زمین‌گیر شد و ما با موفقیت این مرحله را پشت‌سر گذاشتیم.
این فرمانده و جانباز دفاع مقدس در پایان گفتگو‌یش در برنامه «فرش قرمز» مهمترین ویژگی هشت سال دفاع مقدس را پایمردی و فداكاری همه اقشار مردم ایران دانست و گفت: اگر ما امروز با افتخار از آن روزها یاد می‌كنیم مدیون فداكاری‌های تك تك مردمی هستیم كه برسر آرمان‌هایشان ایستادند و از آن دفاع كردند.
برنامه «فرش قرمز» جمعه‌ها ساعت 21 به تهیه كنندگی نیلوفر قاسمی و با اجرای امیر اكبری تقدیم مخاطبان می‌شود.

علاقه مندان می توانند فایل صوتی این برنامه را از بخش بگومگوی تارنمای رادیو صبا دریافت نمایند.



دسترسی سریع