ارزش هر چیز، وابسته به سودها و نتیجههایی است كه به دنبال میآورد. انفاقی كه با سازندگی و همبستگی و یگانگی همراه باشد، انفاق ارزشمندی است و اگر، فقط صرف پر كردن شكمها شود و یا نمایش دارائیها باشد، نه تنها ارزشی ندارد، كه ضد ارزش است.
ارزش انفاق بر اساس هدفها و دیدهایی است كه انفاق كننده به آن رسیده و با آن كار میكند. كسی كه با انفاقش، بدنها و مغزها و دلها و روحیهها را سرشار و بارور میكند و روشنفكریها، روشندلیها، سازندگیها، همبستگیها و یگانگیها را به ارمغان میآورد، با دیگران برابر نیست. «آیا آنها كه میدانند با آنها كه نمیدانند، برابرند؟»[6]
ارزش و اهمیت انفاق به اندازهای است كه در قرآن مجید ، در بیش از هشتاد آیه بدان پرداخته شده است . قرآن وقتی سیمای پرهیزكاران را بیان میكند، یكی از اوصاف نیك آنان را انفاق كردن ذكر كرده؛ تا آنجا كه در اولین آیات قرآن ، خدواند انفاق را از صفات بارز متقین بیان میكند : )وَمِمَّا رَزَقْنَاهُمْ یُنفِقُونَ.([7] در روایات اسلامی ، بر این مسئله تأكید بسیار شده و در حدیثی از پیامبر اكرم(ص) وارد شده كه :
«الصدقة تكسر ظهر الشیطان [8]؛ صدقه كمر شیطان را میشكند».
خداوند میفرماید چیزی را كه شما انفاق میكنید، من عوض آن را میدهم:
)وَمَا أَنفَقْتُم مِّن شَیْءٍ فَهُوَ یُخْلِفُهُ وَهُوَ خَیْرُ الرَّازِقِینَ(؛ [9]« و هر چیزی را كه در راه او انفاق كنید، عوض آن را میدهد و او بهترین روزی دهندگان است».
"میزبان" برنامه ای است كه با خیرین در حوزه های مختلف گفتگو مبكند ، این قسمت به گفتگو با آقای اسرافیل كشاورز اختصاص دارد ، در ادامه شنونده این گفتگو باشید.