بررسی وضعیت قایقرانی و چالش های آن در برنامه «زیر طاقی» رادیو صبا




رادیو صبا در برنامه «زیر طاقی» با حضور ساسان شجاعی، داور پیشكسوت قایقرانی، به تازگی به بررسی وضعیت تیم ملی قایق‌رانی و چالش‌های این رشته ورزشی پرداخت.

1403/10/10
|
13:26
|

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، «زیر طاقی» عنوان یكی از برنامه‌های ورزشی این شبكه رادیو است كه با رویكرد تازه به مرور اتفاقات ورزشی و حواشی آن در هفته‌ای كه گذشت می‌پردازد. این برنامه روزهای جمعه ساعت 17 تقدیم مخاطبان می‌شود.

این برنامه كه تلاش می‌كند با نقد طنازانه و اصلاح نكات منفی به ورزش ایران كمك كند، درباره وضیعت تیم ملی قایق رانی و معرفی رشته های مختلف با با ساسان شجاعی داور باسابقه رشته قایقرانی گفتگو كرد.

شجاعی، در این گفتگو درباره رشته‌های مختلف این ورزش توضیحاتی ارائه كرد. او با اشاره به تنوع رشته‌های قایقرانی گفت: «قایقرانی دارای رشته‌های متنوعی است كه برای فیزیك و سلایق مختلف در نظر گرفته شده است. یكی از این رشته‌ها، كاناپولا است كه از رشته كانوئینگ می‌آید. در واقع، این رشته شبیه واترپلو با قایق است و بسیار جذاب است. در این رشته، 5 نفر با هم بازی می‌كنند و باید تبحر خاصی داشته باشند. ورزشكاران ابتدا باید با رشته كانوئینگ خوب تمرین كنند و مهارت كسب كنند. خوشبختانه در ایران، این رشته قایقرانی رشد خوبی داشته و بچه‌های تیم ملی ما در سطح مسابقات جهانی حرف‌های زیادی برای گفتن دارند، هم در گروه آقایان و هم بانوان.»

شجاعی همچنین به وضعیت تیم‌های مختلف این رشته در لیگ قایقرانی اشاره كرد و افزود: «در 2 تا 3 سال اخیر، تیم‌ها انسجام بهتری پیدا كرده‌اند. این انسجام باعث شده كه عملكرد تیم‌ها در مسابقات بهبود یابد و رقابت‌ها جذاب‌تر شود.»

او درباره رشته دراگون بوت یا قایق اژدها نیز توضیح داد: «دراگون بوت یك ورزش تیمی است كه معمولاً 20 نفره یا 10 نفره است. در این رشته، یك نفر به عنوان طبال عمل می‌كند و هماهنگی را بین ورزشكاران برقرار می‌كند. این رشته هم بسیار جذاب و پرطرفدار است.»

شجاعی به مشكلات تیم قایقرانی بعد از المپیك اشاره كرد و گفت: «تیم قایقرانی مظلوم و محروم واقع شده است. یكی از مشكلات اصلی، كمبود امكانات ورزشی در این رشته است. خوشبختانه امروزه قایق‌سازی برای این رشته در كشور انجام می‌شود، اما هنوز با استانداردهای بین‌المللی تفاوت‌هایی دارد. قایق‌هایی كه بچه‌ها برای تمرین استفاده می‌كنند، با قایق‌هایی كه در مسابقات استفاده می‌شود، متفاوت است.»

این پیشكسوت قایقرانی اظهار كرد: «یك ورزشكار برای تبدیل شدن به یك قایقران حرفه‌ای به 7 تا 8 سال زمان نیاز دارد. این برنامه‌ریزی باید از سنین پایین شروع شود تا در رده سنی زیر 23 سال از آن‌ها بهره‌مند شویم.»

شجاعی در ادامه به ظرفیت‌های مجموعه دریاچه آزادی اشاره كرد و گفت: «ما در این رشته مجموعه دریاچه آزادی را داریم كه با یك پیست هزار متری، برای برخی از رشته‌های قایقرانی مانند رودینگ مساعد نیست. اما به طور كلی، این مجموعه می‌تواند به توسعه قایقرانی كمك كند.»

او همچنین به موفقیت‌های بانوان قایقران اشاره كرد و گفت: «بچه‌های تیم قایقرانی در رشته‌های مختلف موفقیت‌های خوبی كسب كرده‌اند. اما آن‌ها دغدغه‌های زیادی دارند، مثل ادامه تحصیل و شغل. اگر بسترسازی مناسبی برای آن‌ها فراهم شود، می‌توانند به موفقیت‌های بیشتری دست یابند.»
شجاعی در پایان درباره مجموعه آبی آزادی بیان كرد،مجموعه آبی آزادی با امكانات متنوع و پیست‌های قایقرانی، ظرفیت‌های بالایی برای جذب علاقه‌مندان به ورزش‌های آبی دارد. با معرفی بهتر این امكانات و برگزاری رویدادهای مختلف، می‌توان به افزایش تعداد بازدیدكنندگان و میزبانی از افراد بیشتری در این مجموعه كمك كرد
این گفتگو نشان‌دهنده چالش‌ها و موفقیت‌های رشته قایقرانی در ایران و نیاز به حمایت‌های بیشتر برای توسعه این ورزش است.

«زیرطاقی» روزهای جمعه ساعت 17 به تهیه كنندگی رضا عزتی و با اجرای امیر بیشه و علی زمانی تقدیم مخاطبان می‌شود

دسترسی سریع