باشگاه خبرنگاران جوان/رابعه مدنی از نقش متفاوتش در «مامان پـز» گفت

در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران جوان مطرح شد؛
رابعه مدنی از نقش متفاوتش در «مامان پـز» گفت

1401/08/11
|
14:29
|


رابعه مدنی درباره حضورش در برنامه «مامان‌پز» رادیو صبا و تجربه‌های آشپزی‌اش توضیحاتی داد.
یكی از برنامه‌هایی كه با محوریت آشپزی روزهای پنج‌شنبه و جمعه مهمان خانه‌های شماست، برنامه «مامان‌پز» رادیو صباست كه رابعه مدنی، بازیگر سینما و تلویزیون آشپزی غذاها را به عهده‌ دارد و هرازگاهی هم سری به خاطرات روزهای گذشته می‌زند و غبار فراموشی را از آن‌ها پاك می‌كند. البته ناگفته نماند كه خانم مدنی فوت و فن‌های آشپزی را هم به دختران جوان یاد می‌دهد تا به قول خودش غذاهای خام و سوخته درست نكنند. در ادامه صحبت‌های او و فوت و فن‌هایی كه برای آشپزی به كار می‌برد، می‌خوانید.

رابعه مدنی، بازیگر سینما و تلویزیون درباره برنامه «مامان‌پز» كه این‌روزها از رادیو صبا پخش می‌شود، گفت: از من خواستند كه تجربه 40، 50 سال زندگی‌ام را در اختیار شما بگذارم. ان‌شاء‌الله كه استفاده كنید. دلم می‌خواهد اشتباهات آشپزی را نسل جدید نداشته باشد.

مدنی ادامه داد: اگر بزرگتری باشد و تجربه‌هایش را در اختیار جوان‌ترها بگذارد، خیلی صواب كرده است. چون جوان باید شش دفعه پیاز داغ را بسوزاند تا یاد بگیرد بعد از اینكه پیاز را ریخت، تفت زد، آب پیازها را گرفت، كم كم روغن را بریزد. نه اینكه از همان ابتدا روغن را بریزد. این تجربه كوچكی است ولی خیلی بدرد دختر جوان می‌خورد.

این بازیگر تلویزیون به گوشه‌ای از تجربه آشپزی‌اش اشاره كرد و افزود: سبزی قرمه سبزی را با روغن زیاد سرخ نكنید. سبزی را نیمه تفت دهید. طوری كه آب سبزی گرفته شود. الان نمی‌دانیم این روغن‌ها از چیست. ان‌شاءلله روغن‌‌ها روغن كرمانشاهی باشد. ولی هرچه این روغن‌ها را كمتر بخوریم، سالم‌تر هستیم. شما نسل جوان سعی كنید از روغن حیوانی استفاده كنید. چون هم مفیدتر است و هم جذب و دفعش آسان‌تر است.

وی توضیح داد: از قدیم مادرم می‌گفت مادر! دیزی پر جوش بهتر از دیزی پر گوشت است. فكر نكنید هرچه گوشت و روغن در غذا بریزید، غذا خوشمزه‌تر است. نه! مهمتر از همه آن‌ها عشقی است كه بدانی برای كی آشپزی می‌كنی. همسرت هست یا بچه‌هایت، آن احساس توست كه به غذا منتقل می‌شود. مطمئن باش آن غذایی كه به یاد همسرت، بچه‌هایت درست می‌كنی، زیباترین و خوشمزه‌ترین غذاست.

مدنی گفت: چرا می‌گوییم غذای مادر خوشمزه بود؟ چون مادر به یاد بچه‌هایش غذا را می‌پزد. نه به یاد در و دیوار. این‌ها چیزهای كوچكی است ولی موثر است. یادتان باشد هركاری كه با عشق انجام می‌دهید، بهترین می‌شود. وقتی من می‌دانستم ظهر بچه‌هایم می‌آیند و همسر خدابیامرزم می‌آید، با چه عشق و حالی غذا را درست می‌كردم. یعنی از صبح تا ظهر درگیر پخت غذا می‌شدم و كار دیگری انجام نمی‌دادم.

این بازیگر سینما افزود: مهمترین مسئله در زندگی نسل جوان این است كه نظم داشته باشند. شب نخوابید و صبح بلند شوید كه هم لباس بشورید، اتو بزنید، مهمانی بروید، خرید كنید و ... همه این كارها تداخل ایجاد می‌كند. هر كاری با حوصله، آرامش و برنامه‌ریزی انجام شود.

وی درباره ورود رادیو و خاطراتی كه با آن جعبه جادویی سپری شد، گفت: اولین‌بار رادیو در ادبیبهشت سال 1304 آمد. آن زمان من بچه بودم و همسایه ما رادیو داشت. عشق‌مان این بود كه روز جمعه كارهایمان را انجام دهیم و به خانه همسایه‌مان برویم. یك نمایش رادیویی آن موقع به اسم «عمه خانوم» بود. بعد از این، «برنامه شما و رادیو» آمد. این برنامه خیلی آموزنده بود و مطالب خوبی داشت.

رابعه مدنی در پایان صحبت‌هایش دعایی برای مردم كشور كرد و یادآور شد: الهی به حق جدم خدا برای كشورم، دینم، خاكم، هم‌وطنامم به خصوص نسل جوان خیر و خوشی و سلامتی و موفقیت عطا كند. روزی بیاید كه سینمای ایران در عالم بدرخشد. الحمدالله نسل جوان روز به روز پیشرفت بهتری انجام می‌دهند، كشور هم روز به روز اختراعات خوبی می‌كند كه این‌ها جزو نعمت‌های الهی است، دخترم.

دسترسی سریع