حسادت فرزند ناصالح چشم و هم‌چشمی ها

رادیو صبا در برنامه خانواده محور «به وقت زندگی» با نگاهی متفاوت به موضوع چشم و هم‌چشمی پرداخت

1401/02/19
|
13:17
|

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، برنامه خانواده محور«به وقت زندگی» هر روز شنبه تا چهارشنبه ساعت 10 با یكی از مسائل و موضوعات خانه و خانواده همراه مخاطبان می شود.

این برنامه روز دوشنبه 18 اردیبهشت به موضوع چشم و هم‌چشمی اختصاص داشت در بخش كارشناسی دكتر پگاه بیگری روانشناس و مشاوره خانواده درباره منشا چشم و هم‌چشمی و راههای كنترل آن برای مخاطبان صحبت كرد وتوضیح داد، چشم و هم‌چشمی نوعی رقابت ناسالم است یا تقلید كوركورانه و به سرعت در زندگی فرد ریشه دار می شود و اگر مانع آن نشویم همه زندگی را دگیر می كند.
وی افزود: در رقابت سالم فرد خوشحال است چون خودش را در حال پیشرفت و رشد می بیند ولی در چشم و هم‌چشمی حسادت ها، حسرت ها و درنهایت افسردگی است كه رشد می كند.این ویژگی مختص آدم های خود كم بین است كه درنهایت این منجر می شود كه فرد وارد سه فاز منفی شود 1- وسواس فكری 2 افسردگی و 3 پرخاشگری و این یك الگوپذیری غلط است كه فرد را به یك بزه اجتماعی تبدیل می‌كند.
دكتر بیگلری درادامه یادگیری مهارت زندگی، اصلاح الگوپذیری را راهكار مقابله با چشم و هم‌چشمی دانست و گفت: مدها و ژست‌های اجتماعی ارزش‌های خانواده و جامعه نیست وحسادت فرزند ناصالح چشم و هم‌چشمی ها است.
وی افزود: كسانی كه به دور از چشم هم چشمی و ساده زندگی می كنند، جامانده از گردش روزگار نیستند برعكس كسانی كه به دنبال پر رنگ دیده شدن خودشان و زندگیشان هستند واژه آرامش و احترام به خود و دیگران را از دست می ‌دهند و از چرخش روزگار جا می مانند.
چشم و هم‌چشمی ها بعد معنوی را در خانواده كمرنگ می كند و به سبد اقتصادی خانواده آسیب می زند و ارزش های اخلاقی خانواده را نا پیدا و كمرنگ می كند.
دكتر بیگرلی در پایان گفت: در خانواده هایی كه در گیر چشم و همچشمی می شوند، فرزندان شخصیت قوی و منسجمی نخواهند داشت.
باید همیشه به یاد داشت كه زندگی هر فرد مثل اثر انگشت منحصر به فرد است، نمی توان مثل بقیه زندگی و فكر كرد.
چشم هم چشمی یك رقابت ناسالم است كه تنها آرامش فرد را می گیرد ومی تواند منجر به از هم پاشیدگی یك زندگی شود.

برنامه «به وقت زندگی » به تهیه كنندگی آزاده شاهرخ مهر و اجرای آسیه گرجی و گزارشگری لیلا علاقه مند از ساعت 10 صبح همراه مخاطبان می شود.

دسترسی سریع