بر اساس گزارش جدید سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگانعمده گزارشات مردمی در بخش كالایی، مربوط به عرضه نان، مرغ و در بخش خدمات، مربوط به تعمیر خودروهای سبك و رستورانها و غالباً در زمینه گرانفروشی و درج نشدن قیمت بوده است.
براساس اطلاعات منتشر شده از سوی سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولیدكنندگان در چهار ماهه نخست امسال 61 هزار و 289 گشت مشترك بازرسی با حضور بازرسان سازمان های صنعت، معدن و تجارت استانها و سازمان تعزیرات حكومتی و دیگر دستگاههای ذیصلاح از جمله وزارت جهاد كشاورزی، اداره كل میراث فرهنگی و گردشگری، اتاق اصناف و اتحادیه ها و... انجام شده است.
در نتیجه این گشتهای مشترك 20 هزار و 757 فقره پرونده تخلفاتی به ارزش بیش از 540 میلیارد تومان تشكیل و جهت رسیدگی و صدور رای به ادارات كل تعزیرات حكومتی ارسال شده است.
گفتنی است كه مردم میتوانند با مراجعه به ستاد خبری سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها و شهرستانهای تابعه شكایت خود را تنظیم كنند یا از طریق تلفن (124)، پورتال سازمان حمایت به نشانی الكترونیكی www.cppo.ir، سایت (124.ir) و اپلیكیشن آپ شكایت خود را مطرح كنند.
طبق قانون نظام صنفی گرانفروشی، كمفروشی، تقلب، احتكار، عرضه خارج از شبكه عدم اجرای ضوابط قیمتگذاری و توزیع، فروش اجباری، عدم درج قیمت و عدم صدور صورتحساب ازجمله مهمترین تخلفات صنفی است.
همچنین بر اساس قانون صنفی باید درآمدهای ناشی از جریمههای دریافتی به حساب خزانه واریز شود و معادل آن در بودجههای سنواتی منظور و توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت پس از تأمین بار مالی ماده (44) این قانون بهطور مساوی در اختیار سازمان تعزیرات حكومتی، اتاق اصناف ایران و وزارت صنعت، معدن و تجارت قرار گیرد تا در اجرای این قانون هزینه كنند، اما اتاق اصناف بارها نسبت به دریافت نكردن این بودجه گلایه كرده است.
صبح صبا كه هر روز درساعت 07:00 صبح با پرداختن به موضوعات و اخبار روز جامعه ،لبخند و شادی را تقدیم مخاطبان می كند در بخش خبری با بیان طنز به خبر افزایش قیمت كالاهای مصرفی پرداخت.