رادیو صبا در برنامه «فرش قرمز» میزبان مجید كولیوند آتشنشان، كارآفرینی شد كه با ورود به حوزه مهندسی حریق در این عرصه به موفقیتهایی دست پیدا كرده.
به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، «فرش قرمز» عنوان یكی از برنامههای گفتوگو محور این شبكه رادیویی است كه جمعه شبها میزبان نخبگان خوب كشور ما میشود.
این برنامه 13 مهر میزبان یكی از آتشنشانان كارآفرین شد.
مجید كولیوند كه آتشنشان جوانی است و در این حرفه وارد كسب و كار مرتبط شدهاست. در این گفتوگوی صمیمی او از مسیر موفقیت خود برای شنوندگان رادیو صبا توضیح داد.
مجید كولیوند متولد 1358در تهران است و كارشناسی برق و ارشد مهندسی صنایع خوانده است. او با توجه به روحیاتش در 23 سالگی طی قبولی در آزمون، وارد حرفه آتشنشانی شدهاست.
وی توانایی و علاقهمندی را دو مولفه مهم درخصوص علاقهمندیاش به حرفه آتشنشانی دانست و گفت: برای كسانی كه وارد این حرفه میشوند كار آتشنشانی یك شغل نیست بلكه علاوه بر مهارت بدنی و توانایی در این شغل باید به آن علاقهمند هم باشی.
كولیوند در پاسخ به این پرسش مجری كه روحیات خودش برای ورود به این شغل چگونه بود گفت: از كودكی به كارهای فیزیكی علاقهمند بودم و هیجان را هم دوست داشتم اما وقتی بزرگتر شدم احساس كردم این هیجان را باید در مسیر درستی ادامه دهم.
این كارآفرین جوان درخصوص ورودش به حوزه كسبكار در این حرفه اظهار داشت: پس از چند سال حضور در این حرفه به مرور با كموكاستیهای این شغل آشنا شدم و در سال 1383 تصمیم گرفتم در مسیری گام بردارم كه به رفع كمبودهایی كه در فضای ایمنی مهندسی وجود دارد كمك كند.
وی در توضیح این انتخاب افزود: به مرور متوجه شدم كه بیشترین صدماتی كه منجر به حادثه میشود برخاسته از ناآگاهی مردم و عدم دانش آنها در پیشگیری از حوادث است به همین دلیل همراه یكی از دوستان قدیمی و صمیمیام شركتی را راهاندازی كردم كه با اتكا به دانش مهندسی حریق تجهیزاتی را تولید كنیم كه در مسیر ایمنسازی ساختمانها موثر باشد.
كولیوند با اشاره به ضرورت تولید داخلی تجهیزات آتشنشانی عنوان كرد: هم اكنون شركتهای زیادی وارد این حوزه شدهاند و به دلیل تولید تجهیزات داخلی با كیفیت مناسب، شهروندان با آگاهی بیشتری در ایمنسازی ساختمانشان تلاش میكنند.
این جوان كارآفرین با اشاره اهمیت مهندسی حریق در این كسبوكار متذكر شد: مهندسی حریق شاخه ای از مهندسی و دانش بین رشتهای است كه تركیبی از رشتههای مكانیك، برق، مهمندسی سازه و معماری است و به پیشگیری و كاهش خطرات آتش سوزی می پردازد. در این رشته باید به موضوعاتی مانند دینامیك، آتش سوزی، اشتعال پذیری مواد، و طراحی و نصب سیستم های ایمنی در برابر آتش آگاهی داشته باشیم.
وی افزود: یك مهندس حریق علاوه بر شناخت حریق باید در تشخیص، كنترل و اطفای آن هم تجربه داشتهباشد و به دلیل درك كاملی از تئوری احتراق و نحوه عمل آن باید بتواند خطرات احتمالی آتش سوزی در ساختمان ها را ارزیابی كرده راه حل هایی را برای جلوگیری از وقوع آتش سوزی توصیه كنند.
وی در پاسخ به پرسش اكبری مجری این برنامه كه «مهمترین توصیهاش در مقام یك آتشنشان به مخاطبان برنامه چیست؟» گفت: همه ما از خطرات حریق مطلعیم اما فكر میكنیم این اتفاق برای ما رخ نمیدهد. هرچند تجهیزات ایمنی میتواند خطر حریق را كاهش دهد اما آگاهی و رعایت ایمنی در همه موارد به ما كمك میكند كه مانع بروز یك فاجعه در زندگی مان شویم.
برنامه «فرش قرمز» جمعهها ساعت 21 به تهیه كنندگی نیلوفر قاسمی و با اجرای امیر اكبری تقدیم مخاطبان میشود.