امیر تاجیك: ناراحت موسیقی و ادبیات كشور هم هستم

امیر تاجیك در گفتگو با رادیو صبا خطاب به مسئولین از مشكلات موسیقی كشور گفت

1401/04/14
|
14:56
|

اشتراك
چاپ

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، «صباهنگ» عنوان برنامه موسیقی محوری این شكبه است كه با بخش های مختلف «موسیقی فیلم، آشنایی با بزرگان موسیقی، گزارش، پخش ترانه و گفتگو با مهمان ویژه » تقدیم مخاطبان می شود.
این برنامه روز دوشنبه 13 تیر میزبان امیر تاجیك خواننده خوب كشورمان شد و با وی درباره وضعیت موسیقی كشور گفتگو كرد.
امیر تاجیك در ابتدایی گفتگو خبر از انتشار كارهای جدیدش در ماه های آینده داد و خطاب به مسئولین گفت: مسئولین باید نگاه مثبت به موسیقی حرفه‌ای داشته باشند، تا بتوانیم به آن دوران طلایی موسیقی برگردیم .زمانی كه در آن خوانندگانی معرفی شدند كه هنر خوانندگی، سواد موسیقی، توانایی درك مخاطب،شناخت از ادبیات غنی فارسی داشتند، بسیاری از كسانی كه امروزه به عنوان خواننده روی صحنه ها حاضر می‌شوند فقط ذوقش دیده شدن دارند تا اینكه بخواهند به عنوان هنرمند كاری ارائه كند.
وی افزود: مسئولین باید توجه بیشتری داشته باشند، انگار ممیزی های فرهنگ و ارشاد كنار رفته است وقتی مخاطب شما 80 میلیون ایرانی است باید یك هنرمند و خواننده روی صحنه حاضر شود.
تاجیك درباره وضعیت فعلی موسیقی توضیح داد، من امروز ناراحت موسیقی و ادبیات كشورم هستم، خیلی چیزها سر جای خودش قرار نگرفته، متاسفانه الگوی خوبی برای موسیقی كشورمان نداریم و اكثر كارهایی كه ارائه می شود كپی برداری از كارهای خارجی است. خروجی كنسرت های ما آهنگ های تركی غربی و یونانی است و آهنگساز های غنی ما به خاطر بی توجهی مسئولین كنار گذاشته شده اند و این ضربه بدی به موسیقی خواهد زد. من این مسئله را بارها در جلسات مختلف در صدا و سیما و وزارت فرهنگ و ارشاد به گوش مسئولین رساندم كه باید این مشكلات ریشه یابی شود چون موسیقی یك ابزار غنی در فرهنگ است كه می توان از آن به بهترین شكل درفرهنگ سازی استفاده كرد.
خواننده خوب كشورمان درباره تاثیر فضای مجازی روی موسیقی گفت: فضای مجازی برای موسیقی هم خوبی ها داشته و هم بدی ها. خوبی های آن این است كه كاری كه شما متشر می كنید در كمترین زمان و به راحتی به دست مخاطب می رسد و بازخورد كار را دریافت می كنید ولی بدهای آن از اسمش مشخص است«مجازی» یعنی گاهی همین مجازی بود باعث می شود مخاطب به اشتباه بیافتد، زمانی كه به راحتی می توان در صفحات فضای مجازی دنبال كننده های كاذب ایجاد كرد پس شوق و شور كاذب و در نهایت طرفدار كاذب هم ایجاد می شود. و به راحتی آمار سازی دروغ. امیر تاجیك در مقایسه قرار دادهای موسیقی امروز و گذشته توضح داد، در گذشته خواننده موظف بود سر زمان مشخص شده كار را در استودیو به بهترین شكل ارائه كند چون مثل الان امكان ویرایش وجود نداشت و یك ترانه تقریبا كامل در استودیو خوانده می شد وی در ادامه درباره قراردادهای استعمار گونه در عرصه موسیقی گفت: من هم در مورد این قرار دادها شنیدم و این نوع قرار دادها همه به خاطر این بسته می شود كه هدف خواننده فقط دیده شدن است و به این امید حاضر می شود كه این قرار دادها را امضا كند. تاجیك در ادامه درباره وضعیت پوششی و اجرای كنسرت ها گفت: متاسفانه الگوها تغییر كرده است، وقتی به یك كنسرت می روید شما توقع دارید یك خواننده و هنرمند جلوی شما به بهترین شكل ظاهر شود، امروز خواننده ها الگوهای مهمی در جامعه هستند یك خواننده باید در طرز لباس پوشیدن هم به مخاطب احترام بگذارد،من بارها این نكته را هم به مسولین در جلسات مختلف یاد آور شده ام ولی متاسفانه زمانی كه پول به عنوان یك مرجع مطرح باشد بسیاری از چیزها نادیده گرفته می شود.
مجری برنامه از امیر تاجیك درباره كم كار شدن هم دوره ای های هنرمندش پرسید و در جواب شنید به نظر من شاید كم كاری آنها نشانه اعتراض است یا اینكه این فضای موسیقی را در شان خود نمی دانند كه در آن حاضر شود من هم امروزه به عشق و تشویق مردم كار می كنم در صورتی كه مسئولین باید ازما بخواهند كه در صحنه حاضر باشیم.
برنامه «صباهنگ» از شنبه تا چهارشنبه ساعت 19 با اجرای فریبا باقری و تهیه كنندگی سیامك احمدی پور تقدیم مخاطبان می شود

دسترسی سریع