خبرگزای مهر/قتل امیركبیر «ماجرا» دارد!

ویژه برنامه مستند «ماجرا» همزمان با فرارسیدن سالروز دستور قتل امیركبیر از آنتن شبكه رادیویی صبا پیش روی شنوندگان قرار می گیرد.

1401/07/23
|
13:57
|

قتل امیركبیر «ماجرا» دارد!


به گزارش خبرگزاری مهربه نقل از روابط عمومی رادیو صبا، «ماجرا» عنوان یكی از برنامه‌های مستند رادیو صبا است كه با شعار هر نام آوری ماجرایی دارد در قالب مستند گزارشی به بررسی دلایل شهرت افراد و ماجراهای معروف می‌پردازد.

این برنامه روز شنبه 23 مهر به مناسبت سالروز قتل امیر كبیر به دستور ناصرالدین شاه به بررسی روایت‌های مختلف تاریخ نویسان عهد ناصری از این واقعه می‌پردازد.

انسیه شمس اللهی تهیه كننده‌ای برنامه گفت: ماجرا روز شنبه مستندی است كه به مناسبت سالروز قتل امیر كبیر به دستور ناصرالدین شاه كه به بررسی روایت‌های مختلف تاریخ نویسان عهد ناصری از این واقعه می‌پردازد، روایت‌های مختلفی درباره این واقعه وجود دارد ماجرا به دنبال پاسخ این سوال كه «كدام تاریخ نویس ماجرای قتل امیر كبیر را آنگونه كه واقعیت داشت نوشت؟» با محمدامیر شیخ نوری استاد تاریخ تمدن دانشگاه الزهرا به گفتگو می‌پردازد.

میرزا تقی‌خان فراهانی ملقب به امیركبیر از بزرگترین و تاثیرگذارترین رجال سیاسی ویكی از صدراعظم‌های ایران در زمان ناصرالدین‌شاه قاجار بود.

مدت صدارت امیر كبیر 39 ماه بود. وی بنیان‌گذار دارُالفُنون بود كه برای آموزش دانش و فناوری‌های نو به فرمان او در تهران پایه‌گذاری شد. هم‌چنین انتشار روزنامهٔ وقایع اتفاقیه از جمله كارهای وی به‌شمار می‌آید. امیركبیر پس از اینكه با دسیسهٔ اطرافیان شاه از جایگاه خود بركنار و به كاشان تبعید شد، در حمام فین به دستور ناصرالدین‌شاه به قتل رسید.

برنامه «ماجرا» روز شنبه 23 مهر ساعت 14:30 به تهیه كنندگی انسیه شمس اللهی و گزارشگری آتنا سادات محمد پناه و زهرا محسن زاده راهی آنتن می‌شود.

كد خبر 5608576

دسترسی سریع