مهسا ایرانیان، مجری رادیو و تلویزیون كه با مسابقه استندآپ كمدین «خندوانه» دیده شد، درباره سابقه حضور و فعالیتش در این عرصه و سختیهایی كه پشت سر گذشته تا به شهرت برسد صحبت میكند.
شاید برای شما هم جالب باشد بدانید مهسا ایرانیان مجری با انرژی مسابقه «هفت چالك» رادیو صبا كه شنبه تا چهارشنبه ساعت 20:30 صدایش را از این شبكه رادیویی میشنویم همان استندآپ كمدین برنامه «خندوانه» است كه از اینستاگرام و شبكههای اجتماعی به شهرت رسید و بعدا بارها او را در اجرای مسابقات تلویزیونی دیدهایم. البته خودش میگوید من سالها پیش در تلویزیون فعالیت میكردم و شاید كمتر كسی این را بداند.
كمتر كسی میداند مجری بودم
مهسا ایرانیان درباه اجراهایش در رادیو میگوید: «من تاكنون جسته گریخته در رادیو اجرا داشتهام برنامه«هفت چالك» اولین تجربه پخش زنده رادیویی من است. این برنامه یك مسابقه 45 دقیقهای است كه تلفنی اجرا میشود و شركت كنندگان باید با پاسخ صحیح به سوالات مسابقه از هفت سیاره بگذرند و به زمین برسند.»
این مجری درباره راحتی اجرا در قالب تصویر میگوید: «به نظر من كار در مدیای تصویر راحتتر است چرا كه در تصویر چهره شما دیده میشود و راحتتر میتوانی با مخاطب ارتباط برقرار كنی اما در رادیو همه این موارد در صدای تو خلاصه میشود. رادیو همیشه جذابیتهای خودش را داشته و كسانی كه در رادیو كار میكنند اولین معیارشان عاشق بودن است و این حس صمیمیتی كه اكنون در رادیو تجربه میكنم بسیار برای من جذاب است.»
این گوینده درباره تعداد زیاد مسابقات رادیویی و تلویزیونی و نحوه جذب مخاطبان میگوید: «برای مجری شدن نباید دنبال بازیگر چهره بود، چرا كه كسی باید این كار را انجام دهد كه مدل اجرا را بشناسد. باید ایده خیلی خاصی را ارائه دهد كه متفاوت باشد وگرنه حتی جایزههای آنچنانی هم سبب جذب مخاطب نمیشود.»
ایرانیان درباره «برنامه هفت چالك» و چارچوبهای اجرا برای خانمها میگوید: «شناخت مرز بین طنز و تمسخر بسیار مهم است كه چه خانم و چه آقا باید آن را رعایت كنند مرز بین بانمك بودن و تلاش برای آن هم همینطور. در كمدی اگر مایه طنز و با نمك بودن را در ذاتت داشته باشی و یا اینكه به درستی آموخته باشی چگونه شاد بودن را نمایش دهی ناخودآگاه برای مخاطب جذاب هستی. در همه جای دنیا برای مدیای تصویر چارچوبهایی وجود دارد و تو نمیتوانی هر كاری را كه دوست داری جلوی دوربین انجام دهی به هرحال نكات زیادی وجود دارد كه باید هوشمندانه جلو رفت. چارچوبها دست و پای آدم را نمیبندند و اگر آدم باهوشی باشی با رعایت همان چارچوبها هم میتوانی خودت را نشان دهی. الان در صدا و سیما مجری خانم به سبك من وجود ندارد. البته نقش هدایت كننده خوب را نیز نباید نادیده گرفت به عنوان مثال رضا عطاران به خوبی با خانمها موقعیت طنز غیر كلامی میسازد. لذا اگر كارت را بلد باشی با همان چارچوبها هم میتوان بانمك بود.»
از تئاتر وارد اجرا شدم
ایرانیان از نحوه ورودش به حوزه اجرا میگوید: «حقیقتا شاید برعكس باشد من از سال 1385 كه وارد دانشگاه در رشته تئاتر شدم، هم در ژانر كمدی و هم در ژانر تراژدی روی صحنه میرفتم اما بعدا با صداپیشگی وارد تلویزیون شدم بعد هم استندآپ كمدی به خوبی در كنار اجرای من گنجانده شد و هم اكنون مجری-استندآپ كمدین هستم و این دو مقوله را با هم میبینم.»
او درباره یكی از استندآپهایش كه به گویندگان رادیو پرداخته و با آنها شوخی كرده بود میگوید: «من پیش از اینكه آن استندآپ را اجرا كنم در رادیو كار كرده بودم و از نزدیك نحوه اجرا را دیده بودم و میدیدم كه گاهی اوقات آنقدر صدا و نحوه صحبت گوینده رادیو در پشت صحنه با جلوی میكروفن فرق دارد كه انگار بیگ بنگ اتفاق میافتد. آنموقع غرض فقط ادا نبود بلكه واقعا این صحنه را دیده بودم و میخواستم آن را نقد كنم. خیلیها بعد از من خواستند این كار را انجام دهند اما چون فضای اجرا را از نزدیك ندیده بودند طنزشان درنیامد. من چه در اجرای تلویزیونی و چه در رادیو خودم هستم و ادا درنمیآورم شاید به همین خاطر است كه هر زمان كه با مخاطبان برخورد كردهام به من ابراز لطف میكنند چون هیچ تفاوتی بین من در پشت یا جلوی دوربین نیست.»
این گوینده درباره اتفاقاتی كه علیه او شكل گرفت میگوید: «شاید اگر پیشینهام را نمیدانستند علیه من جبهه میگرفتند یا میگفتند این دختر دو تا مسخره بازی درآورد و از اینستاگرام به تلویزیون آمد، اما دوستان زیادی بودند كه من را میشناختند و میدانستند كه سالها پیش از این در تلویزیون اجرا داشتم و یكدفعه وارد این فضا نشدم، بلكه سالها تلاش كردم و سختی كشیدم. گاهی این حرفها به گوشم میرسید اما اصلا از آنها ناراحت نمیشدم درست است اینستاگرام نقطه دیده شدن من بود اما سالها پیش از آن كار اجرا انجام میدادم و رزومه خوبی دارم و با استفاده از تجربهام فقط به جلو نگاه میكنم و با قدرت پیش میروم. در این حرفه چون تب دیده شدن وجود دارد پس رقابت هم هست در هر حرفه دیگری هم رقابت وجود دارد و هر كسی خودش را برتر از دیگری میداند در تلویزیون این رقابت بیشتر است چرا كه مثلا اگر لازم باشد در رادیو 10 پله طی كنی تا دیده شوی در تلویزیون 3 پله لازم است این دوربین یا میكروفن (بخصوص دوربین) زهری دارد كه حس حسادت به آن زیاد است من نه اهل مسابقه دادنم نه حسادت فقط تلاش میكنم بهترین خودم باشم.»
ایرانیان در رابطه با تجربه گویندگی در فضای رادیو هم میگوید: «آنچه در رادیو برای من جالب است، وجود این حجم ازصمیمیت در فضا و بعد هم این طیف وسیع مخاطب است كه به نوعی برایم تازگی داشت و فكر نمیكردم یك برنامه رادیویی 45 دقیقهای تا این اندازه شنونده داشته باشد. همراه بودن عوامل برنامه نیز خیلی برایم جالب است به گونهای كه تهیه كننده برنامه آقای احسان زارع آنقدر حواسش به من هست كه اجازه نمیدهد اجرای برنامه برایم سخت شود.»