شایا تجلی شاعر آیینی در گفتگو با ویژه برنامه نواهنگ درباره ویژگی های شعر آیینی توضیح داد.
به گزارش روابط عمومی رادیو صبا شایا تجلی شاعر آینی خوب كشورمانا در گفتگو با «نواهنگ» رادیو صبا درباره شعر آیینی گفت: شعری كه از دل و جان یك شاعر متعهد ریشه گرفته باشد، با عنوان شعر آیینی شناخته میشود.
این شعر شاخصههای متفاوتی مثل شعر عربی، مذهبی، ملی و مناسبتی دارد كه با توجه به رویدادهای فرهنگی، تاریخی، ملی و مذهبی تغییر می كند.
این شاعر آیینی سرودههای مختلف ترانه، غزل، رباعی دوبیتی را به عنوان قالبهای مختلف شعر آیینی معرفی كرد و درباره تركیب شعر آیینی و موسیقی بیان كرد، موسیقی و صدا برای شعر آیینی مانند لباس میماند كه نمایشگر بیرونی یك شعر است، این لباس باید با شعر هماهنگی بسیاری داشته باشد تا به دل مخاطب بنشیند.
تجلی یادآور شد، ادبیات آیینی دربرگیرنده آموزههای دینی است، مثل ارزشهای اخلاقی، كرداری، رفتاری و حتی باورهای آسمانی كه در قالبهای مختلف شعر و داستان بیان میشود. بخشی از این ادبیات كه به شعر اختصاص دارد، شعر آیینی میشود كه در مناسبتها، فرهنگها و تاریخهای مختلف متناسب با وقایع تغییر میكند.
این شاعر آیینی در پایان با معرفی كتابهای شعر مختلف خود آخرین اثر خود را با عنوان «مرد خدمت» با موضوع شهادت آیت الله رئیسی و همراهانشان معرفی كرد.
در ادامه شنونده این گفتگو باشید