«بهشت شرقی» به روایت دختران نوجوان مستند شد

تهیه كننده اثر برتر جشنواره ملی مستند پژواك در «بهشت شرقی» از قدرت مدیای كره جنوبی می گوید.

1402/02/20
|
11:19
|


به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، «بهشت شرقی» عنوان یكی از آثاری است كه در دومین دوره جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك به تهیه كنندگی مژگان فرزین از رادیو صبا به عنوان اثر برتر در بخش جمعیت، فرزندآوری و تقویت نهاد خانواده شناخته شد.

مژگان فرزین درباره این اثر توضیح داد، ایده این مستند زمانی به ذهنم رسید كه همراه برادر زاده نوجوانانم به دنبال یك سرگرمی در نوروز1401 می‌گشتیم، تا اینكه به پیشنهاد صفحات مجازی مشغول دیدن یك فیلم كره ای شدیم، با دنبال كردن آن صفحه مجازی متوجه شدم كه چقدر نوجوانان ایرانی به ویژه دختران برای كره جنوبی در اینستاگرام صفحه مجازی زده‌اند، كنجكاو شدم و به دنبال آن معروف ترین آدم ها و گروه ها را پیدا كردم، تا اینكه بعد از چند وقت شناسایی و دنبال كردن این صفحات به این نتیجه رسیدم كه كره جنوبی می تواند مقصد خوبی برای مهاجرت باشد.

وی در ادامه گفت: به صورت اتفاقی با یكی از بلاگر های ایرانی در چین آشنا شدم و متوجه شدم تمام این اطلاعات كه از طریق این صفحات به دست ما میرسد دروغ است، همه فیلم ها و كلیپ ها به صورت قراردادی با هدف جلب افراد با اهداف مالی و جذب نیروی كار تهیه می شود.

او به من گفت: دختران نوجوان زیادی به صفحه شخصی من پیام می دهند كه به هر قیمتی شده حاضر هستند به كره جنوبی مهاجرت كند و در نهایت این موضوع باعث این شد كه من به دنبال واقعیت بگردم و با جستجو و گفتگو با افراد مختلف فهمیدم نوجوانان و جوانان زیادی هستند كه علاقمند به مهاجرت به كره جنوبی هستند مدرسین این زبان هم حتی آرزو دارند به این كشور مهاجرت كنند.

فرزین گفت: بعد از گفتگو و مطالعه درباره كره جنوبی فهمیدم كره جنوبی اصلا مقصد خوبی برای مهاجرت نیست، برای مهاجرت به این كشور باید هزینه مهاجرت به پیشرفته ترین كشورها را پرداخت كنیم و هزینه زندگی در آنجا بسیار بالا است و كمترین تعهدات را برای افراد مهاجر دارد و در نهایت تمام این تلاش های من مستندی شد با عنوان «بهشت شرقی».
فرزین بیان كرد، بعد از تهیه این مستند به این نتیجه رسیدم كه مدیا كره جنوبی بسیار خوب عمل می‌كند، تا جایی كه بزرگترین كشورهای دنیا هم از آن عقب مانده است. چه در بخش موسیقی و چه در بخش تهیه سریال و كلیپ های فضای مجازی فقط یادآور می شوم چیزی كه در تصویر میبینید حقیقت نیست و كسانی كه این مدیا ها را دنبال می كند نوجوانان و در نسل بعد جوانان كشور ما هستند و این موضوع به ما خیلی نزدیك هستند.

تهیه كننده برتر دومین جشنواره ملی مستند پژواك در پایان یك خاطره جالب تعریف كرد و گفت: در اختتامیه این جشنواره من در حالی منتظر اعلام نتایج بودم كه در كنار من یك نوجوان 13 سال نشسته بود، به طور اتفاقی متوجه شدم تصویر روی تلفن همراه او یكی از خوانندگان كره جنوبی است و با او صحبت كردم وپرسیدم الان آمدی جشنواره رادیویی دوست داری یك روز در رادیو یا تلویزیون كار كنی و ایجا بیای جایزه بگیری؟ در جواب من گفت: نه! من میخوام برم كره و مثل این گروه خواننده بشم.

فرزین تاكید كرد، با این خاطره خواستم بگم این مسئله خیلی جدیدی است و در نزدیكی ما، همین كنار گوشمان است، باید هوشیار باشیم.

دسترسی سریع