از «بیمارستان صبا» تا «خبرگزاری صبا»/ طنزپردازی سخت است!

وحید كمالی زاده گوینده و تهیه كننده برنامه های رادیویی درباره برنامه‌هایش توضیحاتی ارائه كرد

1401/11/04
|
07:27
|

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، وحید كمالی زاده نویسنده، گوینده و تهیه كننده برنامه طنز «بیمارستان صبا» گفت:گفت: من برای مخاطبان برنامه می سازم، الویت اولم شنوندگان هستند و الویت بعدی من شبكه است. بررسی می كنم تا ببینم شبكه در كدام بخش به چه چیز هایی نیاز دارد و به همین منوال برایش برنامه سازی می كنم. سال گذشته برنامه رادیویی «دكتر صبا» را داشتم و بازخوردها مثبت بود و مخاطبان دوستش داشتند برای همین طرح و ایده «دكتر صبا» را كه به صورت تلفنی بود در بیمارستان فضاسازی كردم و اسمش را «بیمارستان صبا» گذاشتم. به این ترتیب هم مدت برنامه و هم تعداد بازیگران بیشتر شد، نا گفته نماند كه اكنون مدت زمان «بیمارستان صبا» 18 دقیقه است و بازیگر تمام آثارام خودم هستم و صفر تا صد كارهایم را خودم انجام می دهم و گاها از شهر دیگر برنامه هایم را به رادیو می فرستم.
وی ضمن بیان اینكه دغدغه ام از ساخت برنامه ها این است كه كسانی كه گوش می دهند، بخندند و لذت ببرند، عنوان كرد: كلا ما نویسندگان علاقمندیم متنی بنویسیم كه مخاطبان دوست داشته باشند و آن سوژه برایشان ملموس باشد و در زندگی برایشان اتفاق افتاده باشد. بیشتر سوژه هایی كه به آن ها می پردازم برای خودم یا اطرافیانم اتفاق افتاده است كه به آن با نگاهی طنز پرداخته ام.

این تهیه كننده افزود: همیشه می گویم یك نویسنده طنز باید خودش بنویسد نه اینكه جك بگوید و از فضای مجازی استفاده كند، حداقل نباید عینا همان را استفاده كند و می تواند كمی الهام بگیرد. به شخصه برای هر 15 دقیقه از برنامه هربار بیش از 3 ساعت وقت می گذارم و سناریو را به گونه ای تقسیم می كنم كه ممكن است 3 یا 4 داستان در یك قالب داشته باشد. نه كه بگویم در نوشتن سوژه كم گیر میارم ولی گاهی كه زیاد می نویسی ذهنت به سوی شاخه شاخه شدن می رود و فقط می توان گفت نویسندگی طنز سخت است.

كمالی زاده درباره مخاطبان رادیو تصریح كرد: مخاطبان رادیو باید تصویرسازی ذهنی كنند و وقتی متن ما طنز است اگر بازیگری هم به خوبی متن را منتقل كند و نقش را درست اجرا كند، مخاطب جذب برنامه می شود. با اینكه فضای مجازی و شبكه اجتماعی متعددی وجود دارد اما همچنان رادیو جایگاه خودش را دارد و بعضی وقت ها در ماشین هم 10 دقیقه به رادیو گوش می دهیم، موضوعات مطرح شده برایمان جالب است اگر هم معضلات اجتماعی، اقتصادی با زبان طنز بیان شده باشد برایمان شیرین تر است. البته این نیست كه ما فقط بخواهیم مخاطبان بشنوند و بخنند و آخر راهكاری برای مساله مطرح شده، ارایه می دهیم.
وی درباره موضوعاتی كه به زودی در «بیمارستان صبا» به آن ها پرداخته می شود، گفت: معمولا موضوعات را یكشنبه و دوشنبه می فرستیم اما در كل دقت می كنم تا ببینم چه موضوعاتی در طول هفته اتفاق می افتد، مثل موضوعات فرهنگی و شهروندی كه خیلی هم وسیع هستند البته اسفند ماه كه نزدیك می شود بیشتر موضوعات به سوی آخر سال و حساب و كتاب و خانه تكانی می رود.

كمالی زاده درباره برنامه هایی كه در سال 1401 داشت عنوان كرد: امسال برنامه «نی لبك» را درباره موسیقی ها سنتی و محلی داشتم كه تا مهر ماه پخش شد. همچنین برنامه ای با عنوان «زندگی خصوصی مشاهیر» را داشتم كه خیلی دوستش داشتم، به نظرم در ایران انسان های بزرگی داشتیم كه همواره موثر بودند. «خبرگزاری صبا» نیز اكنون از رادیو صبا پخش می شود كه به خبرهای روز با زبان طنز می پردازد و «بیمارستان صبا» هم تا آخر سال ادامه خواهد داشت و سال بعد هم قطعا طرح های جدید ارایه می دهم و سعی می كنم از سال قبلم بیشتر تلاش كنم.

وی در پایان درباره برنامه «خبرگزاری صبا» اظهار كرد: به اخبار با دید طنز پرداختن سخت است، در «خبرگزاری صبا» شخصیت اصلی داریم كه خبر را می گوید و یك گزارشگر هم داریم كه گاهی اشتباهات گزارشگر را از اتاق فرمان اصلاح می كنند. اول اخبار را پیدا می كنم و از زبان خودم شكل دیگری از آن در می آورم و شنوندگان خودشان متوجه می شوند كه دقیقا به چه موضوعی پرداخت شده است. ما بخش اخبار كوتاه خارجی را در پایان بخش هایی نظیر اقتصادی، فرهنگی، ورزشی و اجتماعی و … داریم كه در سال گذشته به عنوان بهترین برنامك رادیو صبا انتخاب شد.
«بیمارستان صبا» هر روز از شنبه تا چهارشنبه 13:30 به تهیه كنندگی و بازیگری وحید كمالی زاده پخش می‌شود.

شنوندگان با ارسال پیامك به سامانه 300001055 و تماس با شماره 22653043 می توانند با این برنامه در تعامل باشند. این برنامه ساعت 8 صبح تقدیم مخاطبان می‌شود.

رادیو صبا را روی موج FM ردیف 105٫5 مگاهرتز بشنوید.

دسترسی سریع