برنامه «زیر چتر لبخند» این فرصت را برای علاقهمندان به گویندگی و طنزپردازی فراهم كرده تا آثارشان را برای ارزیابی به رادیو صبا ارسال كنند.
شركتكنندگان برنامه «زیر چتر لبخند» در ساختمان شهدای رادیو آثار طنزگونهشان را در معرض ارزیابی و قضاوت داوران قرار دادند. آثاری كه از دل نویسنده بیرون آمده بود و با اجرا و گویندگی علاقهمندان به نمایش گذاشته شد. از اجرای شركتكنندهای كه از اولین تجربه خواستگاری میگوید تا شركتكنندهای كه دیالوگ بین مسافر و راننده تاكسی را تقلید كرد تا به مرحله ارزیابی و انتخاب داوران برسد.
جشنواره «زیر چتر لبخند» سال گذشته در رادیو صبا برگزار شد. این جشنواره در دو بخش مردمی و حرفهای میزبان آثار تولیدی و طنزگونه افراد بود و این فرصت در بخش مردمی به افراد داده شد كه اگر استعدادی در زمینه پادكست، گویندگی، اجرا و نویسندگی هست برای ارزیابی به رادیو صبا ارسال شود.
261 اثر در بخش مردمی به رادیو صبا ارسال شد كه از این تعداد سه نفر در بخشهای متن طنز (نویسندگی)، اجرای طنز و پادكست انتخاب شدند. حالا قرار است این سه نفر با رادیو همكاری داشته باشند. همكاری آنها هم به این صورت است كه كار تولیدی آنها در آنتن پخش میشود.
برنامه «زیر چتر لبخند»
به گفته آزاده شاهرخ مهر، تهیهكننده برنامه «زیر چتر لبخند» باتوجه به شناختی كه تهیهكننده از شركتكنندگان به دست میآورد، نتیجه میگیرد كه كدام آثار تولیدی و در كدام قسمت پخش شود؛ بنابراین با توجه به ظرفیت افراد، صدا و اجرای شركتكننده و نظر تهیهكننده از بخش مردمی استفاده میشود.
تهیهكننده این برنامه گفت: همین شركتكنندگان با حداقلترین امكانات، كار تولیدی را به بهترین نحو ارسال كردند؛ بنابراین با كوچكترین امكانات هم میتوان كار تولیدی حرفهای ارائه داد.
رادیو و تست صدا
علاقهمندان برای شركت در این برنامه میتوانند آثارشان را به سامانه هدهد در سایت رادیو صبا ارسال كنند؛ بنابراین محدودیتی برای قالب محتوای ارسالی وجود ندارد و میتوانند متن، اجرا، پادكست و نمایش طنزگونه خود را به همین سامانه ارسال كنند.
یكی از این شركتكنندگان كه محتوای ارسالیاش درباره راننده تاكسی است و دیالوگهای بین دو نفر را اجرا كرده است، به خبرنگار ما گفت: متن ارسالی تولیدی خودم بود و دیالوگهای بین مسافر و راننده را با تقلید صدا اجرا كردم. بعد اثر تولیدیام را با صداسازی در استودیو ضبط كردم.
شركتكننده دیگری هم كه تا به حال طنزپردازی نكرده بود میگوید، تا به حال طنز ننوشته بودم. خودم را محك زدم كه ببینم میتوانم متن طنز و اجرای آن را به عهده بگیرم یا نه كه این اتفاق افتاد و اولین تجربه رادیویی من شكل گرفت.
رادیو
به گفته حمیدرضا افتخاری، مدیر شبكه رادیو صبا ، بعد از اتمام زمان ارسال آثار به جشنواره، 123 اثر در بخش حرفهای و 261 اثر در بخش مردمی به دبیرخانه رسید. رسانهای میتواند به حیات خود ادامه دهد كه فرصت حرف زدن را برای مخاطب فراهم كند. از آنجا كه اساس رادیو بر این پایه طراحی نشده است، باید با امكاناتی به مخاطب فرصت بروز داده شود.
از طرفی، برخی از شركتكنندگان ممكن است دوره آموزشی در زمینه گویندگی یا نویسندگی را طی نكرده باشند كه قرار است دورههای آموزشی گویندگی، طنزپردازی و... در سایت رادیو صبا بارگذاری شود و به گفته مدیر شبكه رادیو صبا دورههای مجازی به صورت رایگان در دسترس علاقهمندان قرار خواهد گرفت.
برنامه «زیر چتر لبخند» روزهای پنجشنبه و جمعه ساعت 18 راهی آنتن رادیو صبا میشود و علاوهبر اینكه در بخشهای مختلف آثار ارسالی مخاطبان پخش میشود، در دوره دوم هم آثارشان ارزیابی میشود.
گزارش از نفیسه خلیلی
باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری رادیو تلویزیون
https://www.yjc.news/00YCeH