"مدیر رادیو صبا" در نشست ادبی «دگرخند» : وظیفه طنز آموزش چگونگی برخورد با مشكلات است

صد و چهاردهمین نشست «دگرخند» با موضوع یادی از زنده‌یاد "سید حسن حسینی" با نگاهی به كتاب «فستیوال خنجر» با حضور دكتر اسماعیل امینی و سعید یوسف‌نیا، دوشنبه 23 مردادماه 1396 ساعت 17 در سالن اوستا حوزه هنری برگزار شد.

1396/05/25
|
13:33
|

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، یكی دیگر از برنامه‌های دگرخند از سوی دفتر طنز حوزه هنری روز دوشنبه 23مرداد در سالن «اوستا» برگزار شد. این برنامه با حضور "سعید یوسف‌نیا" شاعر، منتقد ادبی و مدیر رادیو صبا و "دكتر اسماعیل امینی" محقق، شاعر و استاد دانشگاه برای بررسی مجموعه شعر «فستیوال خنجر» با استقبال خوب علاقه‌مندان همراه بود.
«فستیوال خنجر» مجموعه‌ اشعار طنز زنده‌یاد سید حسن حسینی است كه به كوشش دكتر اسماعیل امینی گردآوری و توسط انتشارات سوره مهر منتشرشده است.

در این نشست "یوسف‌نیا" با اشاره به فعالیت‌های ادبی مرحوم حسینی گفت: مرحوم سید حسن حسینی استاد و برادر من بود. بخشی از مجموعه دست‌نوشته‌های او را به نام «سكانس كلمات» بنده تبویب و ویرایش كردم تا منتشر شود. مقدمه «نوشداروی طرح ژنریك» را هم به سفارش ایشان بنده نوشتم. از این رو اگر در مورد مجموعه شعر «فستیوال خنجر» نقدی داشته باشم اطمینان داشته باشید یك‌طرفه نیست و سعی كرده‌ام منصفانه باشد.

وی افزود: برخی اشعار این مجموعه به لحاظ مفهومی خیلی جالب نیست، چرا كه یك بدبینی شدید در آن نهفته است. شاید اگر دكتر حسینی خود در میان ما حضور داشت برخی از آن ها را حذف می‌كرد.

یوسف‌نیا در بیان تعریف طنز گفت: كاركرد طنز صرفاً آگاهی بخشی نیست بلكه وظیفه دارد تا به ما یاد دهد كه چگونه با مشكلات روبه‌رو شویم و با آن ها كنار بیاییم. از طرفی هم خنداندن مردمی كه افسرده و نگران و پرمشغله هستند كار بسیار سختی است، زیرا خنده خیلی با ارزش است. ما طنز می‌خوانیم تا فشار مشكلات نتواند ما را از پا درآورد، به ما یاد می دهد كه چگونه با مشكلات كنار بیاییم و سختی ها را آسان كنیم. به قول "كی یر كه گارد": طنز به نوعی مرحله قبل از ایمان است. زمانی كه انسان احساس ناامنی می‌كند به طنز پناه می‌آورد تا آن شرایط سخت را برای خود كمی تلطیف كند.

وی با اشاره به اثر «نوشداروی طرح ژنریك» كه از دیگر مجموعه شعرهای مرحوم حسینی است، گفت: هنگامی كه این مجموعه شعر چاپ شد با واكنش‌های مثبت زیادی مواجه شد، چرا كه این اثر بسیار وسیع و عمیق است. الان هم باید بگویم كه «نوشداروی طرح ژنریك» نسبت به «فستیوال خنجر» از قدرت بیشتری برخوردار است، زیرا مرحوم حسینی در «نوشداروی طرح ژنریك» به وقایع حكمی و اجتماعی هدفمند‌تر از «فستیوال خنجر» پرداخته است. همچنین هارمونی مجموعه شعر «نوشداروی طرح ژنریك» خیلی دقیق‌تر و حساب‌ شده‌تر انجام است.

دسترسی سریع