شمس تبریزی متولد سال 582 هجری قمری در تبریز است. عشق استاد – شاگردی میان شمس و مولانا زبانزد مردم آن زمان بود به طوری كه بذر كینه و دشمنی را پاشیدند و شمس مجبور به ترك قونیه شد.
زندگی شمس تبریزی، در پرده ای از ابهام پوشیده است. و این بخاطر متمایز بودن او از دیگران بوده است. چرا كه وی با مردم روزگارش از هر جهت اختلاف داشت، «از قبول خلق» می گریخت و «شهرت خود را پنهان» می كرد. روزگار خود را به ریاضت و جهانگردی می گذراند.
شمس الدین یا شمس تبریزی شاعر و عارف صوفی ایرانی بود كه استاد روحانی شاعر معروف مولانا بود. در حالتی كه جلال الدین مولوی در سراسر جهان توسعه یافته است، خیلی در مورد شمس نشنیده اند، وی شخصی است كه مولانا را برای نوشتن زیباترین سطوح خود الهام بخشیده است. شمس در سال 582 هجری قمری در تبریز ایران متولد شد. او حتی در كودكی تمایل معنوی داشت و عارفی صوفی پرشور به عنوان استاد خود داشت.
زندگی شمس تبریزی، در پرده ای از ابهام پوشیده است. و این بخاطر متمایز بودن او از دیگران بوده است. چرا كه وی با مردم روزگارش از هر جهت اختلاف داشت، «از قبول خلق» می گریخت و «شهرت خود را پنهان» می كرد.
وی همچنین در سایر موضوعات تحصیلات عالی داشت. وقتی بزرگ شد، به دنبال یك همراه معنوی، از مكانی به مكان دیگری سفر كرد. روزگار خود را به ریاضت و جهانگردی می گذراند. او تحصیلات خود را به خوبی پنهان می كرد و وانمود می كرد كه یك فروشنده دوره گرد است و با بافت سبد و آموزش كودكان امرار معاش می كند. در اواخر عمر، مولانا را ملاقات كرد و با او رفاقتی پیدا كرد كه در تمام عمر به دنبالش بود. شمس نگاه مولانا به سلوك و عرفان را دگرگون كرد و راه عظمت الهی را به او نشان داد. نزدیكی با او دلیل دشمنی پیروان مولانا با شمس شد. مولانا یكی از آثار مهم خود را "دیوان شمس تبریزی "به نام راهنمای روحانی خود نامگذاری كرد.
تاریخ به روایت ناصر در بخش های مختلف به با نگاهی طنز به زندگی شعرا و بیان ضرب المثل ها و مسائل اجتماعی و فرهنگی روز جامعه می پردازند.
این برنامه هر روز از شنبه تا چهارشنبه ساعت 8:30 به تهیه كنندگی محمد حسین خسروجردی، اجرای ناصر محبی و نویسندگی معصومه پاكروان تقدیم مخطبان رادیو صبا می شود .
در این قسمت از برنامه تاریخ به روایت ناصر به شرح زندگی "شمس تبریزی "می پردازیم.