رییس هیت داوران دومین دوره «جشنواره زیر چتر لبخند» توجه به زبان وادبیات فارسی را یكی از راه های موفقیت های شركت كنندگان دومین دوره این جشنواره دانست.
به گزارش روابط عمومی رادیو صبا، این شبكه رادیویی برای ارتقای نشاط اجتماعی و نشاط انقلابی مردم دومین جشنواره طنز و رادیو به نام «زیر چتر لبخند» را با هدف رشد و اعتلای طنز صدا پایه در كشور و با همكاری شكبه اینترنتی كتاب برگزار میكند.
مریم جلالی معاون صنایعدستی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی با تجربه سی سال حضور در رسانه به عنوان ریس هیت داوران اولین دوره این جشنواره «زیرچترلبخند» گفت:جشنواره ها باید با هدف مشخص برگزار شوند، از آنجایی كه ما در حوزه طنز تجربه كمی داریم، باید خیلی با دقت فاصله بین طنز و هجو را تشخیص دهیم و در انواع طنز دقت كنیم.
جشنواره «زیر چتر لبخند» به ما فرصتی برای یافتن مضامین جدید، ظرفیت های جدید می دهد، راه را هموار میكند برای اینكه رادیو بتواند به یك طنز كلامی جدید مبتنی بر ساختار برسد.
برنامه ساز با تجربه رادیوعنوان كرد، ارزیابی آثار رسیده به جشنواره از سه و جه قابل بررسی است، ایجاد انگیزه برای نوآوری و خلاقیت، دلگرمی نیروی جوان برای دیده شدن نوآوری هایشان در یك ارزیابی كارشناسانه و از طرف دیگر خلق موقعیت های تازه و ایجاد زمینه برای تجربه های جدید.
دكتر جلالی درباره كاركرد های جشنواره یادآور شد، جشنواره «زیر چتر لبخند» میتواند در زمینه ایجاد انگیزه سازی برای نیروهای انسانی، بسترسازی برای محتوا های جدید و زمینهسازی برای ورود ظرفیت ها و ساختارهای تازه در زمینه طنز كاركرد داشته باشد.
رئیس هیئت داوران اولین دوره جشنواره «زیر چتر لبخند» درباره نقاط قوت و ضعف جشنواره سال گذشته بیان كرد، ما باید از كلیشه های رایج فاصله بگیریم، سال گذشته در ارزیابی آثار رسیده به جشنواره ما زاویه دید های تازه ای در طنز پیدا كردیم، طنزپردازی دارای حوزه مشخصی است. وقتی شما میتوانید قدمی فراتر بگذارید و با رویكرد تازه ای در طنز مواجه شوید یعنی هنوز آن ژانر پویا است و جای كاركردن دارد مخصوصاً برای كشور ما كه از حیث ادبیات فكاهی و ادبیات طنز غنی است، كلاً یكی از مزیت های فرهنگی و سرمایه های اجتماعی كشور ما در حوزه های طنز كلامی و شفاهی است. اگر دنیا غرب را به طنز موقعیت می شناسد، مادر طنز كلامی و ادبی و شكر بودن ادبیات فارسی معروف هستیم.
وی در ادامه گفت: در طنز نیاز به زاویه دید های جدید، رویكرد های خلاقانه و استفاده از ساختارهای تازه داریم، مثلاً در طنز به ساختار میزگرد كمتر روی میآوریم و بیشتر به سراغ جنگ می رویم در حالیكه در جشنواره سال گذشته شاهد آن بودیم كه مبادرت برنامهسازان به ساختارهای تازه و جذاب خودش كمك كننده طنز است.
دكتر جلالی درباره ساختار جشنواره اظهار كرد، جشنواره باید تكلیف خودش را مشخص كند، ساختار محور، موضوع محور و یا محتوا محور باشد.
وقتی شما به سمت طبقه بندی موضوعی می روید، مثلاً طنز در حوزه محیط زیستف طنز سیاسی، طنز ورزشی و یا طنز اجتماعی، طنز را به صورت موضوعی طبقه بندی میكنید و گاهی مبتنی بر ساختار عمل میكنید ،مثل نمایش، مستند، گزارش و یا هر ساختار دیگری در برنامه سازی به هر حال ارزیابی آثار هنری فوت و فن های مختلفی دارد، به ویژه در رادیو كه با تجربه ژانز های جدیدی مثل مینی فیجر و فیچر ،پادكست روبهرو است، به نظر من جشنواره باید با توجه به سیاست گذاری و هدف گذاری كه دارد تخصصی تر شود.
گاهی هدف توسعه مفهومی است كه باید جشنواره موضوع محور باشد و گاهی میخواهیم ساختارهای جدیدی را تجربه كنیم كه نیاز به توجه بیشتر به ساختار های جدید در جشنواره است.
دكتر جلالی توجه به پاسداشت زبان و ادبیات فارسی در طنز را از راه های موفقیت در این جشنواره دانست و گفت: شركت كنندگان این جشنواره میتواند با بهكارگیری اصالت و لهجه های كه ما در كشور ما داریم در این جشنواره موفق باشد.
دكتر جلالی خاطرنشان كرد با توجه به پاسداشت و زبان فارسی می توان لبخند ماندگاری را بر لبم مخاطبان نشان گاهی ممكن است با تولید یك برنامه طنز مخاطب شما خنده بر لب داشته باشد ولی این لبخند در صورتی ماندگار میشود كه به ادبیات و زبان فارسی توجه داشته باشیم.
گفتنی است آیین اختتامیه و تقدیر از برگزیدگان دومین دوره جشنواره «زیر چتر لبخند» 15 اسفند ماه برگزار خواهد شد.