دومین جشنواره ملی نگاهی به طنز معاصر با عنوان «طنزپهلو2» با حضور مسئولان و مهمانان كشوری، استانی و شهرستانی در فومن برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان، دومین جشنواره ملی نگاهی به طنز معاصر با عنوان «طنزپهلو2»، عصر پنجشنبه با حضور طنزپردازان، شاعران، هنرمندان و عموم مردم در سالن شهیدان خدمتگزار فومن برگزار شد.
حضور چهرههای شاخصی همچون رضا رفیع، رضا بنفشه خواه، فرامرز ریحان صفت، اكبر اكسیر و اجرای موسیقی هادی حمیدی و كیانوش علیپور بر كیفیت این جشنواره افزوده بود.
طنز یك اعتراض معقولانه است
فیروز فاضلی، مدیر كل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در این مراسم اظهار كرد: طنز یك اعتراض معقولانه است و كسی كه تن به طنز نمی دهد نمیتواند جامعه را مدیریت كند.
وی با بیان اینكه طنزپرداز مشكلات را با شكلات آمیخته میكند و كسی كه مدیریت می كند باید مطآبق انچه كه طنزپرداز میگوید برنامه ریزی كند، افزود: در شوراهای برنامه ریزی همیشه باید طنزپرداز حضور داشته باشد.
مدیركل فزهنگ و ارشاد اسلامی گیلان با بیان اینكه هیچ موقع نباید اثر یك شاعر و نویسنده، را به اسم خود مصادره كرد، گفت: شاعران و نویسندگان درختانی هستند كه همیشه باید سبز بمانند و نباید فقط به یاد كردن اسمشان اكتفا كرد.
طنز در حقیقت اعتراضی بر نابسامانی ها است
حجت الاسلام محمدمهدی افتخاری، نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی اظهار كرد: در این استان بزرگانی در عرصه فرهنگ، ادب و قلم داریم كه سبب افتخار ما است.
وی افزود: كیومرث صابری ملقب به گل آقا یكی از یاران شهید رجایی بود كه بعد از شهادت شهید رجایی به مقام معظم رهبری نزدیك شد و رهبر انقلاب از نشریه گل آقا حمایت می كردند.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه در روایات و احادیث از گشاده رویی پیامبر و ائمه معصومین(ع) زیادی شنیده ایم، گفت: بر خلاف آنچه در مورد اسلام میگویند كه دین غم است، خداوند در آیات قران كریم از غم و شادی در كنار هم یاد كرده است.
حجت الاسلام افتخاری با اشاره به رسالت هنرمندان، تصریح كرد: طنزنویس با هرچیزی كه مخالف با فطرت پاك انسان است سر جنگ دارد و طنز در حقیقت اعتراضی بر نابسامانی ها است.
وی، طنزنویس را همچون دكتری دانست كه درد را تشخیص داده و برای آن با قلم خود دارو مجوز می كنند، خاطرنشان كرد: ادبیات طنز گاهی با دیگر افراد اشتباه گرفته می شود، افترا و دروغگویی و فحاشی برخلاف طنزنویسی و مروج بی فرهنگی و بی اعتمادی در جامعه است.
اگر در جامعه نقد وجود نداشته باشد قدرت رو به فساد خواهد رفت
در ادامه علی اصغر جمشیدنژاد، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان اظهار كرد: گل آقا قبل از انقلاب در مجله توفیق قلم میزد و در راستای چیزی كه مردم انتقاد داشتند مطالبش را بیان میكرد.
وی، نقد را ضرورت جامعه دانست و افزود: اگر در جامعه نقد وجود نداشته باشد قدرت رو به فساد خواهد رفت و قاعدتا همه براین باور میشوند كه درستترین كار را انجام میدهند و هیچ وقت به فكر اصلاح نخواهند بود.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار گیلان با اشاره به اینكه هر كشوری قاعدتا یك خواستگاه و ویژگی هایی دارد كه معرفی كننده آن كشور است، گفت: بزرگترین ویژگی در ایران فرهنگ است، فرهنگی كه در اوج آن ادبیات و شعر نهفته است.
جمشیدنژاد تصریح كرد: ایران دارای انسان های بزرگی همچون مولانا، حافظ ، فردوسی و … است كه اشعار آنها به عنوان پرفروشترین كتاب در خیلی از كشورهایی كه مدعی فرهنگ و تمدن هستند به فروش می رسد.
وی خاطرنشان كرد: این فرهنگ قاعدتا نقطه امتیاز ما است و باید بتوانیم به وسیله فرهنگمان با چالش های روبه رو كنار بیاییم و بتوانیم با خرد جمعی راهی را برای برون رفت از مشكلات بجوییم.