كتاب گزیده طنز ابواسحاق حلاج شیرازی نوشته نسیم عرب امیری توسط انتشارات نیستان چاپ و روانه بازار نشر شد.
كتاب گزیده طنز «ابواسحاق حلاج شیرازی (بسحاق اطعمه)» نوشته نسیم عرب امیری با مقدمه زندهیاد ابوالفضل زرویی نصرآباد بهتازگی توسط انتشارات نیستان چاپ و روانه بازار نشر شده است.
شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران
مجموعه گزیده طنز در زمره آخرین بازماندههای قلم و طبع نكتهسنج مرحوم ابوالفضل زرویی نصرآباد است. مجموعهای كه كوشیده با دقیق شدن بر ظرایف و نكات نغز و طنز آمیز شاعران و نویسندگان كهن ایران زمین، ضمن انجام پژوهشی تازه در آثار آنها، نگاهی تخصصی و خاص بر یكی از گونههای روایت زبانی آنان داشته باشد.
از سوی دیگر این مجموعه كه با پژوهش و همراهی نسیم عرب امیری توسط انتشارات كتاب نیستان منتشر شده است در تلاش است تا قدمت و سیره و شیوه طنزپردازی در ادبیات ایران را از دریچه نگاه خود بازخوانی و ثبت كند.
نسیم عرب امیری در در حلقه رندان
این مجموعه در مجلد پیش رو سراغ بررسی زندگی و ارائه خلاصهای از آثار طنز جمال الدین ابواسحاق حلاج شیرازی رفته است؛ شاعری زیسته در قرن نهم و صاحب آثاری چون سفره كنز الشتهاء، غزلیات، رباعیات، اسرار چنگال، مثنوی مزعفر و بغر، مقطعات، خواب نامه و…
توصیف اشكنه و آش
ابواسحاق ذوق و توان ادبیاش را صرف ستایش غذا و شرح دلنگیزیها و جذابیتهای انواع خوردنی و نوشیدنیهای عصر خود كرده است كه در نوع خود بسیار بدیع و بیهمتاست.
او در این سیر و سلوك عاشقانه و طنازانه، بر سینه هیچ غذایی دست رد نگذاشته و اشكنه و آش را همان اندازه عاشقانه ستوده و توصیف كرده است كه انواع كباب و بریانی و شیرینیجات و ترشیجات را.
ابواسحاق هدف خود از نگارش این كتاب را تحریك اشتهای ابنای بشر عنوان كرده و از همین رهگذر است كه توانسته نقشی بیبدیل در ثبت سنن و آداب و رسوم و آشپزی در بخش وسیعی از زمانه خود داشته باشد كه بی شك بدون این تلاش در محاق فراموشی سپرده میشد.
این كتاب در یازده بخش به بازخوانی موضوعی كتابهای برجای مانده از ابواسحاق پرداخته و سعی كرده گزیدهای جامع و كامل از آن پیش روی مخاطب قرار دهد. در بخش پایانی نیز عبارات و واژههای نامانوس متن را نیز در قالب یك لغت نامه شرح داده است.