طنزخوانه 5 با موضوع گرانی اینترنت برگزار شد
پنجمین جلسه محفل نثرخوانی «طنزخوانه» به همت دفتر طنز حوزه هنری و با گردانندگی محسن فراهانی برگزار شد.
به گزارش واحد فضای مجازی رادیو صبا به نقل از روابط عمومی دفتر طنز حوزه هنری پنجمین جلسه از گردهمی نثرخوانی طنز جوانان به نام «طنزخوانه» روز سهشنبه نوزدهم دیماه 1402 با موضوع گرانی اینترنت برگزار شد.
فراهانی با مشاركت اعضا در ابتدای جلسه طنزخوانه 5 به قرارهای طنزخوانه از جمله مرور فیلمهای طنز و كمدی دیده شده و نیز اتفاقهای بامزهای كه در طول هفته گذشته برای اعضا رخ داده پرداخت.
همچنین تعریف جوك با هدف ساخت پادكست با صدای اعضا به عنوان قراری جدید در دستور كار جلسات آتی طنزخوانه قرار گرفت.
این محفل طنز كه با رویكرد نثرخوانی طنز، نقد و انتقادپذیری، درستنویسی و طنزنویسی برگزار میشود، در پنجمین رویداد خود به بررسی متنهای علاقهمندان به طنزنویسی با موضوع گرانی اینترنت پرداخت. گفتنی است اعضا یك هفته زمان داشتند تا یك متن طنز با این موضوع بنویسند.
در اینجا به بخشی از توصیهها و نقدها به متنهای خوانده شده میپردازیم:
– استفاده از تكنیك تجاهل العارف برای ایجاد شوخی یعنی انسان دانا و آگاه به عمد خود را به نادانی میزند و یا تظاهر به نادانی میكند.
– تیترنویسی مناسب، تیتر ترجیحا یك كلمهای نباشد عیبی ندارد به اندازه یك جمله ولی جذاب باشد.
– رعایت كردن نیمفاصله و هكسره در متن كه یكی از اصول نگارشی است.
– آشنایی با زبانی كه در متن استفاده میكنیم، اگر متوجه ساختار جمله هستیم از زبان دیگری مثل عربی یا انگلیسی در متن استفاده كنیم.
– ایجاد شوخی با تكنیك تناقض و یا عدم تناسب به عنوان مثال شخصی از یزد به تهران با هوایپما، اتوبوس، قطار، موتور و… میتواند بیاید در اینجا باید كلمه آخر چیز نامرتبطی باشد كه شوخی در جمله ساخته شود.
– ایجاد شوخی با تكنیك غافلگیری كه جملهای در مقدمه میآید و در پی آن جملهای دیگر كه خنده را به وجود میآورد و بیشتر در استندآپ كمدی به كار میرود.
– ایجاد شوخی با تغییرات جزیی در شعر یا جملهای معروف، به عنوان مثال در شعر سهراب سپهری: دوستانی دارم بهتر از برگ درخت، كلمه كرم را جایگزین برگ كنیم یك شوخی ساده ساخته میشود.
– شناسایی بستر مناسب برای خواندن و انتشار متنی كه دارای اصطلاحات تخصصی است مثلا متنی كه اصطلاحات تخصصی مربوط به حوزه آیتی دارد برای فضای انتشار محتوا در آن محیط تخصصی مناسب است.
– اشاره به طنز گلآقایی، كه متاسفانه این سبك فاخر در این زمانه مخاطب كمی دارد.
– انتقاد به زیادهگویی و از این شاخه به آن شاخه پریدن.
– انتقاد از ایجاد ناامیدی در جامعه، طنزنویس نباید در طنز خود القای ناامیدی كند.
گفتنی است شركتكنندگان در طنزخوانه، هرهفته با یك كتاب طنز به خانه میروند و تا هفته بعد آن كتاب را مطالعه میكنند و در جلسه بعد درموردش صحبت میكنند.
لازم به ذكر است شركت در گردهمی طنز برای همه جوانان آزاد و رایگان است و دفتر طنز حوزه هنری به غیر از پذیرایی و اهدای كتاب طنز به شركتكنندگان، با دعوت از استادان مطرح حوزه طنزنویسی، امكان همنشینی و گفتوشنود با سایر استادان را نیز برای طنزنویسان جوان فراهم میكند.
واحد آموزش دفتر طنز حوزه هنری شماره تماس 91088503 را جهت كسب اطلاعات بیشتر در اختیار مخاطبان قرار میدهد.
دفتر طنز حوزه هنری كه آموزش طنز و كمدی را یكی از اهداف جدی خود میداند در كنار «گردهمی طنز» جلسات دیگری مانند «مكتبخانه طنز»، شب شعر «در حلقه رندان»، جلسه نقد و بررسی آثار طنز «دگرخند»، جلسات نمایشنامهخوانی طنز «خنده در صحنه»، نمایش و نقد و بررسی فیلمهای كمدی «نور، صدا، دوربین، خنده» و… را برگزار میكند.