تهیه كننده برنامه منتخب جشنواره ملی مستند رادیویی «پژواك» درباره نقش نیمایوشیح در حفظ و گسترش زبان فارسی توضیحاتی ارائه كرد.
به گزارش روابط عمومی رادیو صبا ، نخستین جشنواره ملی مستند رادیویی «پژواك»، با هدف شناسایی و معرفی استعدادهای حوزه مستند، در سالن همایش های صدا و سیما در حالی به كار خود پایان داد كه «رادیو صبا» به عنوان پرچمدارصیانت از زبان فارسی با مستند «ماجرای نیما» به تهیه كنندگی انسیه شمس اللهی موفق به دریافت جایزه ویژه پاسداشت زبان فارسی در این جشنواره شد.
انسیه شمس اللهی تهیه كننده این برنامه جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك را فرصت خوبی برای رشد برنامه سازی در این حوزه دانست و گفت: جشنواره ها در رادیو فرصتی برای رقابت بهترین برنامه ها در یك حوزه است.
وی افزود: «مستند نیما»به مناسبت سالروز تولد نیما یوشیج به سراغ شعر نو رفت و در قالب گزارشهای مردمی درباره شعر نو با مخاطبان گفتگو داشت و از آنها سوال شد كه «رابطه شما با شعر نو چگونه است؟ شعر نو به خاطر دارید؟ آیا شعر نو بعد از صد سال توانسته جایگاه خود را در بین مردم پیدا كند؟» در نهایت به نیما یوشیج پدر شعر نو میرسیم و در این رابطه با یك شاعر و نویسنده معاصربه نام عبدالعلی عظیمی كه به گردآوری مهمترین آثار نیما یوشیج پرداخته است گفتگو می شود.
اگر از زاویه دیگری به این برنامه نگاه كنیم در در واقع این برنامه بخش كوچكی از زبان فارسی را مورد توجه قرار می دهد و به صورت غیر مستقیم این مسئله را به مخاطب منتقل میكند كه «چطور می توان مثل نیما در زمینه زبان فارسی خلاق و پیشرو باشیم؟ و در عین حال از زبان فارسی مراقبت كنیم؟»
وی افزود: نیمایوشیج ازاین جهت كه واژه های زیادی رابه زبان فارسی افزوده و در كنار آن قالب شعری كلاسیك را به مجموعه شعرهای فارسی اضافه كرده است نقش پر رنگی در زبان فارسی داشته است، شاید به بیان دیگر می توان گفت نیما یوشیج با شعر نو پهنای ساحل زبان فارسی را گسترده تر كرده است.
شمس اللهی در ادامه درباره ویژگی های متمایز كننده این برنامه عنوان كرد، «ماجرای نیما» برای شنوندگان رادیو صبا تولید شده است و به جنبه سرگرم كننده آن بیشتر توجه شده است این برنامه علاوه بر رعایت اصول ساختاری یك مستند مثل « پژوهش مستند ، خارج شدن از محیط استودیو و داشتن صدای محیط » گزارشگری و روایت دلنشین لیلا علاقه مند این برنامه را برای مخاطبان شنیدنی و جذاب كرده است.
وی افزود: لیلا علاقه مند گزارشگر و روایتگر این برنامه با پشتكار خود برای پیدا كردن سوژه های برنامه و با توصیف و تصویر سازی مناسب برای مخاطبان و تهیه گزارشهای جالب و شنیدنی نقش مهمی در موفقیت این برنامه داشته است. امیدوارم در جشنواره های بعدی از سایر عوامل و برنامه سازی برنامه منتخب هم یادی شود.
«جشنواره ملی مستند رادیویی پژواك» با هدف احیای ساختار مهجور مستند رادیویی در رادیو با دریافت آثار از اول آبانماه برگزار شد.