حضور پرشور مردم ایران و عراق در آیین بدرقه رهبر شهید از نگاه یك كارگردان سینما

بابك خواجه‌پاشا، كارگردان سینما و برنده جایزه ویژه هیئت داوران برای بهترین كارگردانی فیلم سرزمین فرشته‌ها در چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر، در گفت‌وگویی با برنامه «پیك صبا» از تجربه حضور خود در آیین‌های بدرقه رهبر شهید در ایران و عراق سخن گفت و این رویداد را یكی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی معاصر توصیف كرد.

1405/04/27
|
10:19
|

به گزارش روابط عمومی رادیو صبا،
بابك خواجه‌پاشا، كارگردان سینما و برنده جایزه ویژه هیئت داوران برای بهترین كارگردانی فیلم سرزمین فرشته‌ها در چهل‌وچهارمین جشنواره فیلم فجر، در گفت‌وگویی با برنامه «پیك صبا» از تجربه حضور خود در آیین‌های بدرقه رهبر شهید در ایران و عراق سخن گفت و این رویداد را یكی از مهم‌ترین رخدادهای تاریخی معاصر توصیف كرد.

خواجه‌پاشا با اشاره به سفر خود برای شركت در مراسم‌های وداع اظهار كرد: «در این ایام از تهران به قم، سپس نجف، كربلا و در نهایت مشهد رفتم تا در آیین‌های بدرقه حضور داشته باشم.»

این فیلمساز درباره انگیزه خود از حضور در این مراسم گفت: «احساس می‌كردم كشورم یكی از عزیزترین شخصیت‌های خود را از دست داده است. به باور من، ایشان از اندیشمندترین و با‌معرفت‌ترین افرادی بودند كه می‌شناختم. علاقه و ارادت من به مقام معظم رهبری از سر شناخت، تحقیق و باور بود؛ علاقه‌ای كه ریشه در منش، فرهنگ، هنرشناسی، اخلاق و نگاه ایشان داشت و نه یك گرایش احساسی یا بدون تأمل.»

وی افزود: «به عنوان كسی كه در عرصه هنر فعالیت می‌كند، معتقدم وظیفه دارم با اندیشه و شناخت نسبت به شخصیت‌ها قضاوت كنم. به همین دلیل فقدان ایشان برای من بسیار سنگین بود، زیرا آثار و تأثیر حضورشان را در كشور به‌روشنی می‌دیدم و احساس می‌كردم یكی از عزیزترین افراد زندگی‌ام را از دست داده‌ام. حضور در این تشییع را نیز وظیفه خود می‌دانستم.»

خواجه‌پاشا در ادامه با مقایسه فضای مراسم در شهرهای مختلف، از حال و هوای ویژه آیین بدرقه در كربلا سخن گفت و اظهار كرد: «اگرچه در همه شهرها شاهد حضور گسترده مردم بودم، اما مراسم كربلا حال و هوای دیگری داشت. به نظرم ویژه‌ترین مراسمی كه دیدم، در كربلا برگزار شد. مردم عراق به شكلی عمیق متأثر و اندوهگین بودند و فضای سوگواری و عزاداری كم‌نظیری بر شهر حاكم بود.»

وی ادامه داد: «بارها در پیاده‌روی اربعین حضور داشته‌ام، اما جنس این عزاداری متفاوت بود و كمتر چنین فضایی را تجربه كرده بودم. این موضوع برای من بسیار ویژه و تأثیرگذار بود.»

این كارگردان همچنین حضور اتباع كشورهای مختلف در این مراسم را نشانه‌ای از جایگاه فراملی شخصیت رهبر شهید دانست و گفت: «در میان حاضران، افرادی از پاكستان، افغانستان، تركیه و كشورهای دیگر را می‌دیدم كه برای ادای احترام آمده بودند. این حضور گسترده برای من اهمیت زیادی داشت و باعث افتخار و غرور بود كه شخصیتی از كشور من توانسته چنین تأثیر عمیقی بر مردم دیگر كشورها نیز بگذارد.»

دسترسی سریع